Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nincs meg egy szakra a...

Ha nincs meg egy szakra a pontom pl. : 408 a ponthatár és nekem mondjuk van 400 akkor tuti, hogy nem vesznek fel?

Figyelt kérdés

2017. jan. 15. 13:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
Örülök, hogy egyetértünk. Ezért beszéltem feltételes módban. Mellesleg az egyértelmű, hogyha júliusban is 408 pont lesz a határ, de csak 400 pontom van, akkor nem vesznek fel. Ez triviális, szerintem a kérdező számára is világos. Az viszont nem biztosan, hogy a határok változnak.
2017. jan. 15. 14:01
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg a kérdező számára nem triviális, különben nem kérdezné meg. Kismillió ilyen kérdés van itt az oldalon.
2017. jan. 15. 14:03
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

Ha abban a felvételi eljárásban, amiben részt veszel, a ponthatár alatt vagy, nem fognak felvenni, az előző évek ponthatárai pedig nem relevánsak, csak iránymutatásként érdemes tisztában lenni velük.

Ha a szakra állami ponthatár van, és az alatt teljesítesz, nem kerülhetsz be államilag támogatott képzésre.

Ha a felvételi eljárásban a ponthatár alatt vagy, fellebezhetsz az Oktatási Minisztérium döntése ellen (ha pl valamidet nem vették számításba a ponthatárok megállapításánál, vagy ilyen-olyan indokok miatt nem értesz egyet a felvételi besorolással), de ha nem nagyon az indoklásod, el fogják utasítani.

Ha a felvételi eljárásban sehova nem nyersz felvételt, és ugyanarra a szakra pótfelvételiben indítanak önköltséges helyre felvételit, még bekerülhetsz, de ott már nincs lehetőséged államilag finanszírozott képzésre bejutni.

2017. jan. 15. 14:37
 14/15 anonim ***** válasza:
56%
*nagyon jogos
2017. jan. 15. 14:37
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem tavaly 4 ponton múlt és nem vettek fel :/ ilyen az élet
2017. jan. 16. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!