Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanárképzéssel kapcsolatban...

Tanárképzéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. (? )

Figyelt kérdés

Hány évig kell egyetemre járnom ha középiskolai tanár szeretnék lenni?

Szakgimnáziumból (régi nevén szakközépiskola) is van esélyem bekerülni?

Kettőnél több szakot is elvégezhetek párhuzamosan?

Jól tudom hogy emelt szintű érettségi kell abból a tárgyból amit tanítani szeretnék?

Milyen szakokat érdemes választani?

Köszönöm!

2017. jan. 13. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Mesterképzést kell elvégezned, vagy összevont egyetemi képzést. Ezek legtöbb esetben minimum 5 évet igényelnek. Szakgimnáziumból is van esélyed. Olyan szakot érdemes választani, amit tanítani szeretnél. A többit passzolom.
2017. jan. 13. 17:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1. középiskolás tanár jelenleg az osztatlan tanárképzésen 5 év+ 1 év gyakorlat

2. igen, van, csak legyen jó az érettségi

3. tudtommal csak kettőt lehet, kettőt viszont kötelező, egyszakos tanárképzés nincs már

4. nem feltétlenül, meg kell nézni, hogy éppen milyen követelménye van az adott szaknak. Egy emelt is elég valamelyik tárgyadból, de nekem (magyar-angol szak) angolból volt kötelező az emelt, míg mondjuk egy töri-magyaron tök mindegy, melyikből csinálod. Nyilván az csak előny, ha két emeltet is csinálsz, és én nagyon ajánlom azt.

- hát amihez affinitásod van. a matek, fizika, kémia tanári szakokra nagy igény van, de nyilván ha ezek nem érdekelnek, nem leszel ilyen tanár. a nyelvszakokat tudom ajánlani, mondjuk ha elvégzel egy angol-franciát vagy hasonlót, különórákat is adhatsz pl.

2017. jan. 13. 17:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Leginkabb arra gondoltam hogy melyik szak mennyire keresett, es hogy van-e fizetésbeli külömbség. Külömben bármit szívesen tanítanék :) ;). Ha van még valakinek hasznos infója ne tartsa magában!
2017. jan. 13. 17:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs fizetésbeli különbség, mindegyik közalkalmazott XD
2017. jan. 13. 17:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi neked is!
2017. jan. 13. 17:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tanárnak csak akkor menj, ha nagyon elhivatott vagy. 5 (vagy ezek szerint 6) év egyetem után nem fogod megkapni a bruttó 200 ezret. Legalább is jelenleg ez a helyzet. Ha újabb sok munka árán felkerülsz PED1-be, akkor is csak valamivel 200 ezer felett leszel. Ugyanennyi tanulással a versenyszférában sokkal jobb fizetéssel el tudsz helyezkedni. Ha mindenképp tanárképzésen gondolkozol, olyan szakot válassz, amivel lesz menekülő utad, ha ott akarod hagyni a tanítást. A nyelvszak ilyen szempontból jó választás, de az infó szak is jó lehet.
2017. jan. 13. 17:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha tanár szeretnél lenni, ne foglalkozz a pénzzel (kezdetben tényleg nem lesz túl sok, de idővel nőni fog az)

Már csak osztatlan képzésben tudsz részt venni, kettő tárggyal kötelező. De csak az egyikből kell emelt.

Azokat a szakokat választod, amelyeket akarod :) Amihez érzéked/ingered van sok sikert.

2017. jan. 14. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!