Tanárképzéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. (? )
Hány évig kell egyetemre járnom ha középiskolai tanár szeretnék lenni?
Szakgimnáziumból (régi nevén szakközépiskola) is van esélyem bekerülni?
Kettőnél több szakot is elvégezhetek párhuzamosan?
Jól tudom hogy emelt szintű érettségi kell abból a tárgyból amit tanítani szeretnék?
Milyen szakokat érdemes választani?
Köszönöm!
1. középiskolás tanár jelenleg az osztatlan tanárképzésen 5 év+ 1 év gyakorlat
2. igen, van, csak legyen jó az érettségi
3. tudtommal csak kettőt lehet, kettőt viszont kötelező, egyszakos tanárképzés nincs már
4. nem feltétlenül, meg kell nézni, hogy éppen milyen követelménye van az adott szaknak. Egy emelt is elég valamelyik tárgyadból, de nekem (magyar-angol szak) angolból volt kötelező az emelt, míg mondjuk egy töri-magyaron tök mindegy, melyikből csinálod. Nyilván az csak előny, ha két emeltet is csinálsz, és én nagyon ajánlom azt.
- hát amihez affinitásod van. a matek, fizika, kémia tanári szakokra nagy igény van, de nyilván ha ezek nem érdekelnek, nem leszel ilyen tanár. a nyelvszakokat tudom ajánlani, mondjuk ha elvégzel egy angol-franciát vagy hasonlót, különórákat is adhatsz pl.
Ha tanár szeretnél lenni, ne foglalkozz a pénzzel (kezdetben tényleg nem lesz túl sok, de idővel nőni fog az)
Már csak osztatlan képzésben tudsz részt venni, kettő tárggyal kötelező. De csak az egyikből kell emelt.
Azokat a szakokat választod, amelyeket akarod :) Amihez érzéked/ingered van sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!