Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nektek milyen élményetek van...

Nektek milyen élményetek van a felvételivel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Lassacskán átkerülök az általánosból gimibe. Még nem tudom melyikbe, de a tanáraink folyton csak Lovassy László Gimnáziumot (Veszprém) szajkózzák: „Tudjuk, hogy itt minden gyerek a Lovassyba akar menni, de maximum csak tíz főnek fog ez sikerülni!” Nos, ahogy elnézem ez nem így van, mert a legtöbben máshol képzelik el a továbbtanulást. A probléma az, hogy ezt a szülőknek is mondogatják (így az enyémnek is), ezáltal apám már jó sokszor elordította nekem szép magyar nyelven, hogy: „VESZPRÉMBEN CSAK A LOVASSY NORMÁLIS ISKOLA! NEM AKAROM, HOGY A FIAMBÓL UTCASEPRŐ LEGYEN!” Na, én nem oda akarok továbbmenni... Lényeg ami lényeg: nektek milyen tapasztalatotok van, milyen volt nektek (ismét tanáraim szavával élve) 'Életetek Legnagyobb Döntése'? Mit tanácsoltok?

Egy értetlenkedő tinédzser voltam! Viszlát!

(Csak mert már mindenki ki szokta írni:) 13F

2016. dec. 13. 19:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Én pesti vagyok.

Amikor én gimit választottam (erős gimibe akartam menni), akkor egyrészt megnéztem a felvételi rangsort.

Átugrottam a gyakorlógimiket (mert nem akartam, hogy folyton váltogassák a tanárokat) és az egyházi iskolákat (mert a hit szerintem magánügy). Az első olyan suli, ami így "maradt" történetesen olyan gimi volt, amelyikbe régebben már jártak rokonaim, továbbá nem is kellett sokat utazni, így elég egyértelmű volt, hogy azt írom első helyre. A TOP 10-ből választottam egy másik sulit, ami megtetszett a híre alapján, 3. helyre meg beírtam egyet, ami elég közel esett. De simán felvettek az első helyre:) Nagyon jó döntés volt, és fontos is volt, hogy olyan gimibe menjek, ahol jó az oktatás és ahol jól érzem magam, de azért azt messze nem mondanám, hogy életem legnagyobb döntése volt.

Én azért azt tanácsolom, hogy a legerősebb olyan gimibe menj, ami tetszik, és ahova képes vagy bejutni. De ne azért válassz sulit, mert "mindenki azt mondja".

2016. dec. 13. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Én egy gyengébb gimiben tanultam Veszprémben, tovább tudtam tanulni attól még egyetemen, nem lettem utcaseprő :D Rosszabb szakközépből is volt aki továbbtanult, de ismerek olyat aki a Lovassyból nem tudott tovább menni egyetemre, olyat is aki csak elég gyenge szakra ment tovább. Jó alap a Lovassy egyetemhez, de hanem oda mész akkor sincs semmi veszve. Veszprémben a Vetési még egész erős, az Ipari kicsit gyengébb, de sokan mennek Pannonra tovább innen is. de a környéken is vannak egész jó sulik pl. a kéttannyelvű. Nekem is a Lovassy volt a cél, de inkább szülői nyomásra, annyira nem bánom, hogy nem oda kerültem. Tényleg jó gimi, de sok lehetőség van ezen kívül is. Én azt tanácsolom, hogy ezt valahogy beszéld meg a szüleiddel, főleg ha van egy kinézett sulid, vagy ha esetleg egy konkrét szakközepes szakon gondolkozol. Nekem a sztorim annyi hogy mikor még én felvételiztem volt központi és tehetséggondozós felvételi és a Lovassy és a Vetési a tehetsséggondozóst kérte, nekem annak a matek része nem lett jó úgyhogy ez a 2 gimi ki is esett, a sima központi viszont jó lett szóval végül egy gyengébb gimiben tanultam, mint terveztem, de nem bánom. Az egyetlen amit bánok, hogy nem infó szakra mentem, mert elég nagy jövő van benne, de annyira hiányoztak az alapok hogy nem tudtam ilyen egyetemi szakra menni.
2016. dec. 13. 22:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Jó suli a Padányi is

(bár nem gimi)

2016. dec. 14. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!