Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kire vonatkozik ez a pontszámí...

Kire vonatkozik ez a pontszámítási táblázat?

Figyelt kérdés

A felvi.hu-n a BGE szakjainál találtam a "Felsőfokú oklevél alapján számított felvételi pontszám" táblázatot, de azt nem tudom, h ez kire vonatkozik?

[link]

Esetleg arra, aki előtte FOSZK-on végzett?

Hol lehetne ezzel kapcsolatban érdeklődni? (vmi hivatalos infó kellene róla)

2017. jan. 11. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Ott van a táblázatban:

A korábbi felsőoktatási tanulmányok során szerzett oklevél minősítése

Felvételi pontszám alapképzés (A), osztatlan képzés (O), felsőoktatási szakképzés (F) esetén

(max. 280-400 pont)

Felvételi összpontszám alapképzés (A), osztatlan képzés (O), felsőoktatási szakképzés (F) esetén

(max. 500 pont)

2017. jan. 11. 21:16
 2/4 A kérdező kommentje:

hát, lehet én vagyok a hülye, de még mindig nem értem, h kire vonatkozik ez a táblázat

"Felvételi pontszám alapképzés (A), osztatlan képzés (O), felsőoktatási szakképzés (F) esetén (max. 280-400 pont)" --> ez az jelenti csak, h ha ezekre a képzési formákra jelentkezel, akk számíthatod így, a másik pedig a +100 pontot jelenti, de a kérdésem az, h milyen előtanulmányoknak kell lennie, h ha ilyen képzésre jelentkezek (A, O, vagy F), akk számíthassam ez alapján a táblázat alapján a pontjaimat

2017. jan. 12. 12:03
 3/4 anonim válasza:
Ha FOSZK-on végeztél, akkor az eredményedtől függően 10, 20 és 32 többletpontot kaphatsz (közepes, jó és jeles eredménynél). De csak akkor ha ugyanazon a szakon tanulsz tovább. Például pénzügy és számvitel fsz után elkezded a pénzügy és számvitel alapszakot. Illetve a mindkét szakon azonos tárgyakat beszámítják alapszakon, ha fsz-n elvégezted, így a 7 félév helyett 4 félév már csak az alapszak. A többit sajnos nem tudom. :)
2017. jan. 13. 21:47
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat, eddig még én is értem :)
2017. jan. 14. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!