Pontszámítási kérdés! Ilyent lehet?
Ugye pontszámításnál a két kötelező, vagy kötelezően választható érettségi tárgy százalékos eredménye számít... Nekem a felvételi tárgyak között az összes alap érettségi tárgy, idegennyelvek és a biosz is.
Tehát az összes, amiből lesz érettségim. Ezek közül a két legjobbat számolják, ami nekem nagy eséllyel a matek és a magyar lesz.
Igen ám, de nem érem el a felvételi ponthatárt a 100pluszpont nélkül, amit a két emeltre (angol és biosz) kapnék. Tudtommal csak akkor számít az emeltre 50-50 pont,ha a szakon felvételi tárgy is és 45% fölött van. Ez rendben van, csak az angol és a biosz emelt nem hiszem, hogy lesz jobb, mint 60-70%, a matek és magyar közepet pedig nagy eséllyel írom meg 80-90% körülre.
A kérdésem tehát az, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy ha mondjuk a matek és a magyar sikerül a legjobban , ennek a két érettséginek a százalékos összege számít be, de megkapom még a két emeltre is a 100-at? Tehát ahol van több felvételi tárgy, amiből erettségiztem, nem él az, hogy csak a két legjobbat figyelik és csak abból fogadják el az emeltet is?
Csak azokért a tárgyakért kapod meg az 50 pontot, amiből a pontszámodat számítják. Tehát, amit felvázolsz, az elvileg hibás.
Ennek ellenére megéri elmenni akár angolból és bioszból is emelt szintre, ha felvételi tárgyak, mivel a neked kedvező tárgyakból számítják a pontjaidat, és lehet, hogy azokkal végül mégis jobban járnál, veszíteni valód nincs. Ráadásul 60%-os angol emelt szint elérése után nyelvvizsgával egyenértékű papírt is szerezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!