Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pontszámítási kérdés! Ilyent...

Pontszámítási kérdés! Ilyent lehet?

Figyelt kérdés

Ugye pontszámításnál a két kötelező, vagy kötelezően választható érettségi tárgy százalékos eredménye számít... Nekem a felvételi tárgyak között az összes alap érettségi tárgy, idegennyelvek és a biosz is.

Tehát az összes, amiből lesz érettségim. Ezek közül a két legjobbat számolják, ami nekem nagy eséllyel a matek és a magyar lesz.

Igen ám, de nem érem el a felvételi ponthatárt a 100pluszpont nélkül, amit a két emeltre (angol és biosz) kapnék. Tudtommal csak akkor számít az emeltre 50-50 pont,ha a szakon felvételi tárgy is és 45% fölött van. Ez rendben van, csak az angol és a biosz emelt nem hiszem, hogy lesz jobb, mint 60-70%, a matek és magyar közepet pedig nagy eséllyel írom meg 80-90% körülre.

A kérdésem tehát az, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy ha mondjuk a matek és a magyar sikerül a legjobban , ennek a két érettséginek a százalékos összege számít be, de megkapom még a két emeltre is a 100-at? Tehát ahol van több felvételi tárgy, amiből erettségiztem, nem él az, hogy csak a két legjobbat figyelik és csak abból fogadják el az emeltet is?

2014. szept. 26. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Ha olyan szakra mész tovább, akkor lehet ilyet csinálni. De ha olyanra mész, ahol nincs szükség magyarra (pl. programozó), akkor az nem fog beleszámítani.
2014. szept. 26. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Csak azokért a tárgyakért kapod meg az 50 pontot, amiből a pontszámodat számítják. Tehát, amit felvázolsz, az elvileg hibás.

Ennek ellenére megéri elmenni akár angolból és bioszból is emelt szintre, ha felvételi tárgyak, mivel a neked kedvező tárgyakból számítják a pontjaidat, és lehet, hogy azokkal végül mégis jobban járnál, veszíteni valód nincs. Ráadásul 60%-os angol emelt szint elérése után nyelvvizsgával egyenértékű papírt is szerezhetsz.

2014. szept. 26. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy értelmeztem azt szeretnéd, hogy ha matek és a magyar sikerül legjobban, ezek is lesznek a felvételi tárgyaid, de felvételi tárgy a biosz is, amiből emeltet tennél, akkor megkapod-e a bioszért járó +50 pontot. A válasz erre így az, hogy nem.
2014. szept. 26. 16:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem, így nem kapod meg érte, csak ha abból számolják a pontjaid.
2014. szept. 26. 16:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Tehát, ha pszichológiára akarok menni, akkor esélyem sincs így?
2014. szept. 26. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!