Romániába élek, de magyar állampolgár (is) vagyok, tovább szeretnék tanulni Magyarországon! Sok mindenben tanácstalan vagyok, tudnátok segíteni?
utána olvastam a felvi.hu-n de vannak dolgok, amiket nem értek és kérlek segítsetek !!
Mi alapján vesznek fel engem bárhova is, hogy működik a pontszámítási rendszer ? ugyanúgy beszámítható nekem a román nyelvvizsga, mint az angol ? mennyi a valószínűsége hogy államilag támogatottan is felvesznek ? van-e esélyem kollégiumba bejutni ?
Na nem friss, de hasonló helyzetben voltam én is néhány éve. Szintén EU-s állampolgár.
Pontszámítás: az utolsó bizonyítványok és az érettségi után kapsz pontokat, plusszpont jár ha emelten érettségizel, nekem pl. az államnyelvi emelt szintű érettségimet felsőfokú nyelvvizsgaként számították be. Azóta már variálgattam a pontszámításon (pl. amikor én jelentkeztem akkor olyan 200 pont körül volt a maximum most meg már a duplája) de a lényeg nem változott: tanulmányi eredmények után jár, ha eléred a ponthatárt, akkor bent vagy, mivel eu- polgár vagy ezért államilag támogatottra is mehetsz. Kollégiumba szerintem simán, ott azt is nézik, hogy mennyit kell utaznod (km, idő, pénz) a suliig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!