Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Informatikus vagy Gépészmérnök?

Jasdik kérdése:

Informatikus vagy Gépészmérnök?

Figyelt kérdés
A 2 közt vacilálok, igazábol matekbol 3 mas vagyok 7. osztályos létemre.(Most jön a féléc) Fizikia 4-5 közöztt és Kémia is 4 es.Melyik lenne nekem ideálisabb?Melyikhez kell kevésbé a mtek?

2017. jan. 5. 20:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
*többet
2017. jan. 7. 17:00
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha jó a szakmájában mindegyik sokat keres, ha nem akkor meg kibökik a szemét aprópénzzel VAGY el se tud helyezkedni a diplomájával, szóval ne így gondolkodj... Azt tanuld és csináld ami tetszik.
2017. jan. 7. 18:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Attól függ... ha nagyon jó programozó vagy itthon 1-1,5 milla meglehet, vagy ha mondjuk az audiban nagyon jó mérnök (értsd projektvezető vagy főmérnök) akkor ott is megadnak ennyit de ezekhez a bérekhez nagyon jónak kell lenni nem csak magyar hanem nemzetközi szinten is.

A gépészetben van ,,tapasztalati" ismeret azaz amit ha egyszer kitaláltál az lehet jó máshova is vagy egy hozzá hasonló szerkezet stb... De itt nehogy azt hidd hogy megtervezel valamit valamiből hanem az anyagokat figyelembe kell venni (hővezetés, elektromos vezetés, kopás, cserélhetőség, legyártási költség igénybevételek stb) és mondjuk kapsz arra a prototípusra 1 milliárdot hogy tervezd meg gyártasd le úgy hogy behozható legyen a gyártásba akár itt akár németben.

Informatikában is jól keresnek a jó programozók, whitehackerek akik értik a dolgukat. De náluk mindig újat kell kitalálni, javítani mert az informatikában ami 1 hete jött ki az már elavult:)

Mindig újat és újat kell tudni vagy különben nem érsz semmit:) Kikapsz 1 programot és azt igények szerint meg kell valósítani. Nem szabad hogy túl sok szükséglete legyen értsd ne foglalja le a ramot meg a memóriát feleslegesen hanem a legjobb megoldást kell megtalálni.

Illetve a programozás és a hack mind mind más nyelv... és nem igazán lehet hibázni mert ha elírt egy karaktert pl "%d" a; b;);" akkor már nem fogadja el a karaktersort mert hibás. Innen meg mehet a keresgélés hogy vajon mi a hiba:)

Aki nagy pénzt akar keresni az egyik sem egyszerű.

2017. jan. 8. 09:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Értem, akkor mind 2 jol keres.Csak jónak kell lenni a szakmába..
2017. jan. 9. 17:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Én Szegeden végeztem gépész szakon, és néhány dolgot tudok mondani. Az teljesen mindegy hova mész, mert minden gépész szakon nehéz a matek, de én sem voltam jó középsuliban (3-as). Nekem sajnos úgy lett meg a matek 1-4., hogy éjszakákat azzal töltöttem, hogy csináltam a matek feladatokat, és szóról-szóra tanultam a definíciókat. Amúgy majd észre fogod venni, hogy a deriválás, és integrálás teljesen más, mint gimis matek. Teljesen más dimenzióba van a matek gépész szakon, aminél majdnem mindegy milyen jegyeid voltak gimiben. Viszont, akinek nem volt túl jó érzéke a matekhoz (pl nekem), annak eleve sokkal nehezebb megtanulni ezeket. Volt egy oszt társam, aki 2 es volt, és ő is nagyon megkűzdött a metekkal a szie-n a matekkal. Amit észrevettem, hogy az analízis és kalkulus mechanikus rendszerű, de ez az egész matematikára jellemző, ha elég sokat gyakorlod.
2017. febr. 27. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!