Milyen szakra menjek így?
Szia,
szintén infó érettségivel mentem egyetemre. Előnyben van, aki erős fizika tudással megy oda, de simán fel lehet zárkózni, ahogy előttem is mondják, megtanítanak mindent. Max neked egy kicsit jobban oda kell figyelni és az elején többet tanulni némely alapozótárgyra, de amúgy no para.
ha esetleg bekerülsz mérnökire, akkor rájössz hogy mekkora lufi ez a fizika dolog.
kb eddig megtanultál 12 képletet, de az is ilyen dedó szint. Egyetemen az első 3 héten több anyagot kapsz, mint egész középiskolában.
Nem fizikára épül, hanem szorgalomra, józan paraszti észre és kreativitásra.
A Pannon egyetemre járok, mint elsőéves és van fizikám. Csak annyit tudok mondani, hogy kosd fel a gatyádat. Nekem bár csak középszinten, de 93%-os lett a fizika érettségim, és tanultam az emeltet is, de igen is nagyon nagy az anyag. Az én szakokon talán ez a legnehezebb tárgy, pedig csak 2 kredites. Első félévben szinte csak mechanikád lesz, második félévben elektronika. Amugy az egészben annyi a nehez, hogy sok, és mivel kevés az óra és így nincsen teljesen elmagyarázza, és már az elején derivalt meg integrált kepleteket fogsz látni, így h ha nem tanultad ezt kozepsuliban, akkor az előadás egy részét nem fogod érteni, csak miután megtanultad az analízis egyet. Amugy én éppen a fizikát tanulom, most fogok belőle vizsgázni, régóta erre készülök...Nem biztos hogy átmegyek pedig a fizika volt a kedvenc targyam gimibem. Év elején iratnak egy tesztet, amin úgy a banda felé hasal el. Ha nincsen meg , akkor felvetetnek veled egy felzarkoztatos órát, ami alapjan tehetsz megegy próbát.Ha az sincsen meg, akkor szopó. Ha jobban erdekel, hogy milyen fizikával fogsz találkozni, akkor írj rám.
Amugy én is azt mondom, hogy arra menj, amire érdekel. A mernokinforol is tudok beszélni ha érdekel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!