Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakra menjek vagy...

Milyen szakra menjek vagy hova tovább? (20/F)

Figyelt kérdés

Nem érdekel ránézésre egy szak sem, ügyvéd lennék meg pszichológus, de annyi tanulást, meg magolást (római jog, statisztika...) nem ér. Amik igazán érdekelnek, azok: autók, bulizás, emberek (szeretek ismerkedni, haverokat szerezni), utazás, sport, extrémsportok. Szeretek enni is meg zenét hallgatni, de ennyi... ez nevegségesen hangzik, de ez az igazság.

Kém lennék szívesen, az olyan izgalmas lehet meg egyáltalán nem monoton, de arra meg mennyi esély van...? Illetve komoly rendőri, katonai múlt kellhet hozzá. Már egyetemre járok, ingyenes képzésre szeptember óta, de gyűlölöm, egyáltalán nem érdekel, amit tanítanak... nem tudom, mit kezdjek az életemmel.

Annyira irigy vagyok azokra, az az álmuk, hogy mondjik orvosok, építészek, újságírók, informatikusok... vagy akármik lesznek.

Egy tantárgyból se voltam úgy kiemelkedően jó a gimnaziumban , mivel már azok se erdekeltek, alig vartam, hogy vege legyen a gimnaziumnak.

(Tanulni nem utalok, mivel otthon szoktam olvasni és nem szepirodalmat, hanem szakirodalmat, de nem egyirányba , hanem sokfelé. Olvastam mar az üzletről, marketingrol is, bár ezekért se vagyok annyira oda... meg tobb pszichologiaval kapcsolatos konyvet is mar)

2016. okt. 23. 22:48
 1/2 A kérdező kommentje:
*akiknek
2016. okt. 23. 22:49
 2/2 anonim válasza:
69%

Idegen nyelvek esetleg? Ha az ismerkedés, zenehallgatás és az utazás közel áll hozzád, akár ez motiválhat is, persze csak ha találsz olyan nyelvet, amelyik országával/országaival és beszélőivel együtt szimpatikus. Sok nyelvszakon (nem angol, német, spanyol, hanem kevésbé "népszerű" nyelvek) nulláról kezdenek, a ponthatár se mindegyik esetben embertelenül magas, és ha elvégzed, hasznodra is jöhet.

Persze ez csak egy ötlet, az idegen nyelvekhez való hozzáállásod nem derült ki számomra a leírásodból, hátha... :)

2016. okt. 23. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!