Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire fontos pszichológia...

Mennyire fontos pszichológia szakon a biológia?

Figyelt kérdés
10. Osztályos vagyok, ezért ideje faktot választanom. A biosztanárom azt mondja, hogy válasszam az ő tantárgyát, mert nagyon fontos ezen a szakon. Azonban két olyan ismerőstől is, akik elvégezték/most végzik a szakot, azt hallottam, hogy nem olyan fontos, és csak egy része kell, ami biosz fakt nélkül is teljesíthető. Főleg pszichológia szakosoktól kérdezném, ti mit gondoltok erről, illetve mivel felvételiztetek?

2016. nov. 7. 14:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Pszichológus az orvos. Az orvos az orvosi egyetemre megy. Az orvosi egyetemi jelentkezéshez mi is kell? Kémia és Biológia. Lehetőleg emelt szinten. Mellette versenyeken részt venni és jó eredményt elérni ezzel pontot kapsz. Nyelvvizsga már nem fog neked adni pontot, de az is kell. Illetve, nem árt, ha rossz a szüleid jövedelme hiszen ez is plusz pont és stb. Lassan már csak úgy lehet bekerülni orvosi és az ilyen 500 pontos képzésekre, hogy szellemileg fogyatékos vagy = plussz pont

emelt mindenből = sok pont

kisebbségi vagy = plusz pont

terhes vagy = plusz pont

2017. szept. 19. 14:25
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem, a pszichológus nem orvos, szerintem a pszichiáterrel kevered. :)
2017. szept. 19. 15:12
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen elnéztem. :). My bad.
2017. szept. 19. 21:37
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Pszihologushoz még egyetem sem kell. OKJ-n lehet végezni.
2017. szept. 19. 21:37
 15/16 Bécs P ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire aktuális még, én is pszichológus hallgató vagyok, egyeteme válogatja egyébként.

Elsősorban anatómia-élettanhoz kell, genetikához, neuropszichológiához és neurológiához, tehát a humán biosz része, illetve picike kis sejtbiosz az anat-élettanon belül. Az anatómiát attól függ, hol tanulod, vhol eléggé szivatós, vhol relatíve könnyű (de az emelt biosz követelményeihez képest nehezebb azért :-) )

2019. ápr. 19. 09:07
 16/16 Bécs P ***** válasza:
100%
Még annyi, így jobban átolvasva az üzeneteket, 1. OKJ-n nem lehet pszichót végezni. 2. leginkább a BTK karon találod meg ( holott társadalomtudomány) 3. én két emelt érettségivel jutottam be ( biosz + angol ) , és az anatómia-élettannál sokat segített az emelt bioszos tudásom, többen buktak nálunk is, illetve előző évfolyamból is, főleg, akik nem bioszoztak előtte.
2019. ápr. 19. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!