Emelt szintű fizika érettségi vagy emelt szintű kémia érettségire könnyebb felkészülni?
Fél év alatt, közel 0-ról melyikre van nagyobb esély?
Egész nap ráérek tanulni!
Kinek mi megy jobban. Én mindig is utáltam a kémiát, a tanáraim is elég rosszak voltak, míg a fizika tanárom hatalmas arc volt, jól tanított, így én azt választottam a kémia helyett. Bár hozzáteszem, szerencsére nekem csak középszint kellett.
De tényleg sok múlik a tanáron. Szerintem bármelyiket meg lehet tanulni. Viszont az tény, hogy egyetemen a kémiának nagyobb hasznát veszed majd. Tehát ha tényleg nulláról kell indítani mindkettőt, akkor célszerűbb azt választani.
Érettségizni abból érettségizz, ami neked könnyebb, jobban rááll az agyad.
Én világ életembe utáltam a fizikát, rossz is voltam belőle, a tanárt is utáltam, míg a kémiát értettem, szerettem, jó volt a tanár, ezért számomra evidens volt.
Viszont ha orvosira mész, akkor azt tudnod kell, hogy ott a kémiára nagyobb szükséged lesz az elején. Nem azt mondom, hogy nem teljesíthető fizika érettségivel a kémia, csak úgy sokkal több idő és szorgalom kell egy jó jegyhez, mint egy erős kémia alappal.
Szóval én azt ajánlom, hogy ha mindkettőből tényleg 0-án állsz, és nem érzed azt, hogy számodra a fizika egyszerűbb, akkor érdemesebb a kémiát választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!