Orvosira a felvételi milyen, mármint tudom azt hogy biológia és kémia/ fizika emelt érettségi kell, de kell még esetleg valami? És plusz pont jár a kötelező emelt érettséginél, hanem hogyan lehet plusz pontot szerezni?
Emelt biosz és kémia. Esetleg egészségügyi alkalmassági.
Ha min. 60%-ra sikerül a két emelt szintű, akkor megkapod a max. 100 plusz pontot, ezért más többletpontot már nem számítanak be. Ha meg rosszabbul sikerülne valamelyik érettségid, akkor úgysem vesznek fel.
Ha nem a Semmelweis-re akarsz jarni, akkor nem kell 80 feletti eredmeny egyikbol sem, kb 70-60 eleg a videki egyetemekre, felteve persze, hogy jok a jegyeid.
Az 50 pluszpont pedig nem 60, hanem 45 szazalektol jar. Ha mindketto meglesz 45%, akkor masre nem kapsz pluszpontot. Amugy jarna meg pl. nyelvvizsgara es versenyeredmenyre.
Ha a két kötelező emelt szintű tantárgyadat 45% fölött teljesíted (írásbeli + szóbeli ) automatikusan 50-50 többletpontot szerzel, és maximum 100 többletpontot lehet szerezni, szóval az orvosi esetén mindenképp kitölti.
Én csúsztam egy évet a kémiám miatt, úgyhogy azt tudom javasolni, hogy inkább a két fő tárgyadat nyomd meg nagyon, hiszen azoknál a %-os eredményeid iszonyatosan számítanak. 1% = 1pont!
Sotés vagyok, nekem az első szemeszter nagyon nehezen telt, irtó sokat kell tanulni és jócskán megváltozik a tananyag nehézsége. Mondhatni életed nem sok lesz, ha valóban ebben az irányban mész tovább. Viszont a rengeteg évközi demonstráció és a rendszeres tanulás rendkívül megkönnyíti a vizsgaidőszakodat. Teljesíthető, de nagyon fárasztó, és irtó nagy motiváltság kell a napi 12óra tanulásokhoz hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!