Ezekkel betudok jutni a jogra? 2017-ben érettségizek

Figyelt kérdés
töri emeltet akarok tenni,meg angol közpszintűt,emellett most decemberben fogok tenni középfokú nyelvvizsgát,valamitn van ukrán felsőfokú nyelvvizsgám,mennyi az esélye,hogy így bejutok?

2016. okt. 25. 20:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát nagyon reménykedj, mert ha nem, akkor csak két közel 100%-os érettségivel van esélyed. Néztem neked, a 460 a legalacsonyabb ponthatár államira,ennél csak magasabbak vannak.
2016. okt. 25. 21:13
 12/18 A kérdező kommentje:
hogy képes valaki kb 99%-os érettségiet letenni?És a tanulmányi jegyek átszámítása az,hogy megy?
2016. okt. 25. 21:20
 13/18 anonim ***** válasza:

[link]

itt tudsz variálgatni, hogy miből hanyasnak kell lenned:-)

2016. okt. 25. 21:21
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ezt már néztem
2016. okt. 25. 21:22
 15/18 anonim ***** válasza:
ez a leghitelesebb forrás
2016. okt. 25. 21:25
 16/18 anonim ***** válasza:

Tutira kiállítanak neked olyan papírt, én is határon túli magyar vagyok, nálunk mindenki kapott, aki Magyarországon akart továbbtanulni.

Amúgy a töri emelt szerintem már magában is elég durva, úgy meg pláne, hogy neked teljesen magadtól kellene megtanulnod az egészet, mert gondolom suliban ti is tök mást tanultatok. Ismerősi körömben nem igazán sikerült jól senkinek, aki nem magyarországi gimibe járt...

Az angol emelt viszont elég könnyű, én inkább azt vállalnám be.

Ezen kívül meg nem tudom nálatok hogy van, de a mi esetünkben a mi itthoni érettségijeinket elismerték középszintűnek. És mivel mi csak jegyet kapunk az érettségire, százalékot nem, így egy 5-ös érettségi 100%-nak számít, ami azért nem kicsi előny.

Tehát ha nálatok is így van, akkor csak 5-ös jegyekkel, felsőfokú nyelvvizsgával, egy 85%-os emelttel és egy 5-ös otthoni érettségivel lenne:

200+40+85+50+100=475 pontod.

Szerintem nézz utána nagyon, hogy az Ukrajnában tett érettségi beszámítható-e Magyarországon középszintű érettséginek.

2016. okt. 25. 21:57
 17/18 A kérdező kommentje:
Hát igen,mi is teljesen mást tanulunk töriből,nincs is magyar törink,de én mindig is tanultam mellé,meg nem mondom magam rossznak töriből,mert mindig járok versenre,ami persze nem egy emelt,és tök más meg minden,angolt azért nem akarok,mivel a jogra leginkább a töri kell,az érettségit itt is beszámítják,vagyis az ittenit középnek magyarba,ami nekem az angol lenne,csak elég nehéz leadni,mivel mi nem suliba érettségizünk,és idén lett egy csomó nehezítés meg bonyolítás,de például magyarból nekem a 12-es,vagyis az 5-ös az meg van,meg remélem angolból is összehozom majd,akkor most egy b2-es nyelvvizsga tök felesleges lenne?
2016. okt. 25. 22:24
 18/18 A kérdező kommentje:
meg azért már járok egy ideje tanárhoz,külön csak a nyelvvizsgára készülök,ezért már nem szeretném elhalasztani,de jobb lenne nem letenni,de akkor meg a közeljövőben ígyis úgyis kellesz,és akkor már nem lesz kedvem mindent elejétől venni
2016. okt. 25. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!