Van olyan aki nem tudta hogy hová menjen továbbtanulni középiskola/gimnázium után? Hogy talált valamit?
Az a helyzet hogy utolsó éves vagyok és a legesleghalványabb lila gözöm sincsen róla, hogy hova menjek tovább, vagy mit csináljak egyáltalán. Egy elég nagy hátránnyal indulok: soha az életben nem ment a matek vagy az ahhoz kapcsolatos tárgyak mint fizika stb. Bármi ami ezzel kapcsolatos az teljesen felejtös.
Nézegetem itt a szakokat meg képzéseket de semmi nem keltette fel eddig az érdeklödésem. És ha lenne is valami, rákeresek, meglátom hogy kell hozzá matek már zárom is be az egészet. De van egy elönyöm is, az angol nagyon megy. De az egymagában édeskevés, ha nincs semmi más ami érdekelne. Csináltam ilyen teszteket pl. a felvi.hu-n, meg idegen oldalakon is, eddig eredménytelenül.
Valakinek valami ötlete van esetleg hogy hol kezdjek keresgélni vagy bármi ami egy kicsit is segíthet, hogy megtaláljam mi érdekel? Esetleg a ti történetetek leírnátok, hogy hogyan találtátok meg azt a dolgot ami érdekel? Nagyon kéne a segítség.
"Csináltam ilyen teszteket pl. a felvi.hu-n, meg idegen oldalakon is, eddig eredménytelenül.
Hogy érted, hogy eredménytelenül? Nem "ajánlott" semmit? A baj csak az, hogy minimális szinten minenhol találkozol matekkal. Mennyire nem megy? Nem kell matekzseninek lenni, ahogy egy "kicsit matekos" szakot be tudj fejezni (pl. marketing). Ezt csak azért mondom, mert nem egy ismerősöm van, akinek nem ment közpsuliban a matek (2-es 3-as)mégis közgazdász diplomát szerzett.
Az angol tudásod más nyelvek mellett tudnád hasznosítani. Gondoltál már a tolmácsra?
Úgy értettem, hogy semmi olyat nem hozott ki ami különösebben érdekelne. Más nyelv nem érdekel, az angolt akarom közel perfekt szinten megtanulni. A középfokút már leraktam elörehozottba az valami 97-98% körüli lett. Az angolt is igazából azért tudom, mert az olyan dolgok amiket fontosnak találok vagy érdekel plusz még sokat is használom egyböl megmaradnak, még nem is kell leülnöm öket megtanulni, mert csak így "belém ég". Meglátom és már meg is jegyeztem örökre. Matekra térve nekem is volt már, hogy 4-est vagy 5-öst írtam, mondjuk tavaly a max a 4-es volt, az is csak egy, de ha most megkérdezné valaki hogy miböl kaptam halvány fogalmam nem lenne róla mert egyszerüen nem használtam soha többé a dolgozat megírása után. Söt, 2 éve volt egy dolgozat ami csak nekem lett 5-ös, alig tudtam elhinni, valami geometriai résznél. Amúgy a legtöbb matek dolgozatom 2-es szokott lenni, azokhoz is elég sokat kell gyakorolnom.
Ja meg még a történelem egyes részei is megmaradnak, tanulás nélkül 4-es 5-ös dogákat szoktam írni, de nem igazán érdekel semmi történelemmel kapcsolatos szak vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!