Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Némettel és angollal továbbtan...

Némettel és angollal továbbtanulás, álláslehetőség?

Figyelt kérdés
11.-es tanuló vagyok nyelvi osztályban. Első nyelvem a német, második az angol. Ha minden igaz, a gimnázium végére lesz mindkét nyelvből emelt érettségim, németből egy C1-es (lehet C2-es) nyelvvizsgám, angolból B2, lehet C1. Nem tudom, hogy mi szeretnék lenni, de mindenképpen a nyelvekkel szeretnék továbbtanulni, mert már rengeteg energiát belefektettem és szeretem is. Tanár biztos, hogy nem szeretnék lenni, a fordítói szakmán még gondolkozom (megélhetés miatt). Hallottam már valami beszerzői állásról is, az nem nyerte el a tetszésem. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen irányban milyen szakmákat lehet még találni? Mindenképp olyat szeretnék, amivel jól tudok keresni és nagy előny lenne, ha rugalmas munkaidő járna hozzá (nem elvárás, nem vagyok telhetetlen). Persze tudom, hogy mindenki ilyeneket keres, de hozzátenném, hogy nincs ellenemre, ha egy kemény 5 éves egyetemi időszak előzné meg, tehát nem akadály a tanulás.

2016. szept. 26. 20:24
 1/2 sanyinak ***** válasza:
Menjel SSC-be dolgozni! Ott lehetsz beszerzo, HR-es, penzugyes, stb...
2016. szept. 26. 20:44
 2/2 anonim ***** válasza:

:D mintha a 2 évvel ezelőtti énem írta volna ki ezt a kérdést.

Annyit tudok javasolni, hogy ne mindenképp csak és kizárólag a nyelvekben gondolkozz hanem VALAMIBEN, amihez kellenek a nyelvek, így szerintem könnyebb olyan szakot találni, ami érdekel is és jók az elhelyezkedési lehetőségek is.

A te cipődben jártam felvételi előtt 1 évvel én is, végül gazdasági irányra jöttem, nemzetközi gazdálkodásra. A gazdaság úgy gondolom, egy olyan terület, amelyen jól kamatoztatható a nyelvtudás. Mi nyomatjuk a 2 nyelvet, az angol itt nem "ó, te beszélsz angolul?" szint, hanem úgymond elvárás, hogy meg tudj rajta szólalni és meg is értsd, emellett meg legalább egy nyelvet beszélni kell (bár én angol mellett-ez az alap.. német-spanyolos vagyok/leszek, tehát 3 nyelves).

Nem tudom, mennyire érdekel a gazdaság, mennyire megy a matek, de szerintem teljesen logikus itt minden tárgy, tehát kicsi alapfelfogással bármk megérthető és megtanulható.

Elárulom, hogy engem sem érdekelt sokáig ez a szak, de amikor ide kerültem, világossá vált, hogy szeretem és érdekelni fog :)

2016. szept. 27. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!