Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimnázium után mit választhato...

Gimnázium után mit választhatok, ha nem kívánok továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok, idén érettségizek. Egy elég komoly gimnáziumba járok, körülöttem mindenkinek olyan tervei vannak, hogy politikusok lesznek, ilyen-olyan biológusok, orvosok, jogászok, stb... viszont én nekem már elegem van, és nem akarok beleőrülni a tanulásba, szóval úgy gondoltam, hogy leérettségizek, és felhagyok az ötlettel, hogy egyetemre megyek..

Szerintetek gáz, ha érettségi után nem megyek továbbtanulni, hanem más irányba fordulok?

Milyen lehetőségeim vannak?

Milyen esélyeim vannak azokhoz képest akik valamilyen szakon végeztek szakiskolában vagy szakközépben?

Egyébként 5-ös tanuló vagyok, de sokkal több munkával értem ezt el, mint a többiek, mivel nagyon gyorsan elfelejtem az adott anyagot, és tényleg, ha egyetemen folytatnám a tanulást beleőrülnék.

2016. szept. 9. 20:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%
Sok humán szak van amúgy, nem csak a jogasz.Nyelvszakok, tanari, pszichológia stbstb. Szerintem ha megtalálod azt a területet, ami érdekel, nem lenne annyira szenvedés a tanulás.
2016. szept. 11. 16:05
 12/16 A kérdező kommentje:

Sokkal jobban érdekelnek a gyakorlati munkák mint az irodában üldögélés. Inkább csinálnék kevés pénzért olyat amit szeretek, mint jó fizetésért olyat ami nem érdekel.

Amúgy az alatt, hogy nehezen megy a tanulás, nem csak arra gondoltam, hogy gyorsan elfelejtem az anyagot, hanem arra is, hogy van amikor 10 órát tanulok, és lesz belőle egy 4-es... Ha már most középiskolában elöli az időmet teljesen a tanulás, egyetemen szerintem maradandóan kikészítene. Ezért vacillálok, lehet, hogy ha sok pénzt akarsz akkor kell az egyetem, de mi van ha nem is lennék képes lediplomázni? Vagy ha képes is lennék, lehet hogy egy ennél is élettelenebb zombi lenne belőlem a végére.

OKJ-ról sokat nem tudok, a vélemények meg hol jók, hol rosszak róla, nem tudom mennyire mennék vele.

Köszi ismét a válaszokat, őszintén sokkal negatívabb kommentekre számítottam elsősorban, meglepődtem, hogy nem volt ilyen. :D Muszáj volt itt kérdeznem, mással nem nagyon tudok beszélni erről a témáról.

2016. szept. 11. 22:00
 13/16 anonim ***** válasza:
69%
Kedves kérdező, nem igaz hogy diplomával jobban keres az ember. Az ilyeneknek be ne dőlj. Nem feltétlenül. (Az ilyen mentalitásból van a pofára esés.) Az én férjem diplomás vezető, de van vele egyenrangú nem diplomás vezető (érettségizett) a cégnél és nem keres többet a férjem. Volt már náluk friss diplomás, de mivel egy pökhendi, érdemben használhatatlan kis hülyegyerek volt, nem sokáig volt ott. Ennyi a diploma. (Gondolom ő a síró kategória, aki aztán nem érti hogy miért nem talál munkát, hiszen ő olyan ügyes...) Találd meg a hozzád való OKJ - t és legyél ügyes. Inkább egy OKJ biztos tudással, mint egy diploma bizonytalannal. Hiába kárognak sokan, én azt hiszem el, amit látok. És ez így megy.
2016. szept. 12. 08:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és majdnem kihagytam, hogy JÓL keresnek férjemék, tehát nem 100 ezrekért güriznek... És ugyanazt kapja meg az érettségizett is. Csak az érzékeltetés végett...

13-as voltam.

2016. szept. 12. 08:29
 15/16 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ, hogy milyen munkát szeretne, mert van, ahol kötelező a diploma. De persze OKJ-vel is tudsz érvényesülni, csak szeresd és érdekeljen amit csinálsz.
2016. szept. 12. 10:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Menj el melózni
2017. jún. 10. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!