Tanár szakma? ( részletesen lent )
Még csak 13 éves vagyok és nemsokára jön ugye a felvételi. Én magyartanárnak szeretnék tanulni de igazából nem tudok erről a szakmáról olyan sok mindent. Pl. hogy érdemes-e nekikezdenem vagy válasszak mást mert ez annyira nem éri meg, vagy hogy ehhez az egészhez mi szükséges ilyesmire gondolok.
Az interneten is utánanéztem de nekem még mindig nem tiszta. :(
Szóval aki tud erről a szakmáról valamit vagy tapalasztatot vagy bármit ezzel kapcsolatban, az legyen szíves segítsen! Előre is köszönöm!
Szia!
Nagyon jó dolog, hogy már ilyen fiatalon gondolsz a jövődre :) Én azt tudom tanácsolni, hogy egyelőre ne ess kétségbe, ha valami nem teljesen tiszta. A legtöbben a középiskola utolsó éveiben döntik el, merre tanulnak tovább egyetemen. A gimi alatt még rengeteget fogsz változni, sőt, a tantárgyakkal is itt ismerkedsz meg úgy igazán. Szerintem most koncentrálj minden erőddel a felvételire, sikerüljön jól, kerülj be a választott suliba! A tanárin bőven ráérsz azután is gondolkodni :)
Ha közben böngésznél egy kicsit, linkelem a Felvit, itt minden továbbtanulással kapcsolatos infót megtalálsz:
Még sok időd van eldönteni, hogy mi legyél, és valószínűleg többször meg fogod még gondolni magad a pályaválasztást illetően. Mindenképp beszélj tanár ismerősökkel (akár a saját tanáraiddal), hogy mik ennek a szakmának az előnyei és hátrányai. Az biztos, hogy nagy elhivatottság kell ahhoz, hogy valaki tanár legyen. A fizetés nem a legjobb, és sokat kell melózni, de ha valaki szeret tanítani, annak ez a világ legjobb munkája.
Ha erre a pályára mennél, jelenleg osztatlan tanárképzésben tudod elvégezni. A magyaron kívül egy másik szakot is kell majd választanod. Ha általános iskolában szeretnél tanítani, akkor 4+1 év, ha gimiben, akkor 5+1 év alatt végezhető el a képzés. A +1 év a tanári gyakorlat, amit egy iskolában kell majd eltöltened. Ez a jelenlegi szabályozás, így mire érettségizel, előfordulhat, hogy változtatnak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!