Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ciki ha OKJ-s képzésre megyek?

Az ciki ha OKJ-s képzésre megyek?

Figyelt kérdés

Csak mert sok osztálytársam megy egyetemre.

Jobban megbecsülik az egyetemistákat?

Köszönöm a válaszokat!

2016. aug. 17. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én OKJ-t végeztem és utána mentem egyetemre, de ha nem is mész egyetemre akkor is lesz legalább 1,5 év munka előnyöd amennyiben valamilyen rendes, keresett OKJ-t végzel.
2016. aug. 17. 20:23
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem. ÉS ha az? Miért olyan fontos ez?
2016. aug. 17. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, utána is simán mehetsz egyetemre.
2016. aug. 17. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

OKJ-ra mentem, most megyek egyetemre.

Bánom? Nem, azonban amikor kiderült, hogy nem megyek egyetemre, és a többiek meg igen, akkor bántam, rossz érzések voltak bennem, picit szégyeltem is.

Sokat változtam, érettebben gondolkozom. Nagyon jó hatással volt rám.

A témára visszatérve.

Mivel nekem már van egy papírom amivel itt a környéken nehezebben, de a közeli nagyobb városban, vagy Budapesten könnyen kapok munkát így maximálisan megérte. Nem tudni mikor üt be a ménykő, szóval ez egy biztos pont. Szerintem a munkahelyemen is előnyt fog jelenteni, hiszen szakmába vág, és így picit nagyobb a rálátásom bizonyos dolgokra.

Na meg magán az egyetemen is eléggé jól jön, hogy egy speciális témát nem először hallok, hanem már tudom mi az. Egyetemen gyorsan haladnak, nincs idő arra, hogy 2 év alatt értessék meg veled az egész lényegét.

Szóval, nyugodtan vágj bele! Megéri! :)

2016. aug. 17. 20:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. aug. 17. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
Van néhány OKJ ami megéri, de legnagyobb részük pénzkidobás és időpocsékolás. Ha például informatikus szeretnél lenni, teljesen fölösleges elvégezni egy OKJt előtte. Inkább végezz egy nyelvkurzust, azzal többre mész, amíg bejutsz egyetemre.
2016. aug. 19. 14:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
én egyetemet is végeztem és okj-t is. szerintem jó, ha több szakmája is van az embernek. az okj-s végzettségemmel hamarabb kaptam munkát, mint az egyetemi diplomámmal. itt találtam használható képzést - [link]
2016. aug. 23. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!