Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az egyik ismerősöm azt mondta...

Mzz591 kérdése:

Az egyik ismerősöm azt mondta hogy 25 év alatt lehet pályázni képzésre, és így nem kell érte fizetni ha megnyerem a pályázatot. Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés

Valakinek van személyes tapasztalata? Van érettségim+szakmám is, 22 éves vagyok de szertnék letenni még egy szakmát ami most indulna fizetősön, de ha megpályázom akkor letehetem ingyenesen is ? úgy hogy az állam kifizeti helyettem?

Csak azzal nem vagyok tisztába hogy hol lehet ezt megpályázni 25év alatt?

Nyíregyházi vagyok.

#pályázatigénylés #25 év alatti továbbtanulás
2016. aug. 13. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Itt nem erről van szó. Arról van szó, hogy az állam állja két okj költségét, ha iskolarendszerű képzésben végzed. 25 éves korodig ezt akár nappali tagozaton is végezheted. Tehát két okj-t letehetsz ingyen, de csak a középsulikban, szakképző centrumokban, azaz iskolarendszerű képzésben. Ha az olyan okj-t, amit középsuliban is letehetsz, tehát ingyenes lenne, azt egy felnőttképző intézményben teszed le, akkor fizetned kell érte a képzőintézménynek. Ne felnőtt oktatás keretében végezd, hanem iskolarendszerű oktatásban.
2016. aug. 13. 21:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Melyik szakma?

Mert attól is függ

2016. aug. 14. 02:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Iskolarendszerű képzésben bármelyik szakma ingyenes. Azonban nem minden szakma van iskolarendszerű képzésben. Például a méhész nincs iskolarendszerű képzésben, meg a féléves, meg az egyéves okj-k egy része nincs iskolarendszerű képzésben, ezek sokszor ráépülnek egy ingyenes okj-re.
2016. aug. 14. 10:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Személy és vagyonőr-t szeretném letenni!
2016. aug. 14. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!