Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 16 évesen 8 általánossal...

16 évesen 8 általánossal milyen OKJ-s tanfolyamokra mehetek?

Figyelt kérdés
Jelenleg 4 éves gimnáziumba járok, de nincs értelme végigjárni szerintem. Nem áll szándékomban továbbtanulni.

2016. júl. 31. 09:49
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Fémiparit néztem, de ahogy elmondtam édesanyámnak azonnal elkezdett rikonyálni, hogy az ő kicsi fiacskája bizony-bizony leérettségizik.

Nem érti meg, hogy a pici fiacskájának több esze van a kortársainál, és azt se bírja felfogni, hogy azzal a lappal kitörölhetem a sejjhajom ha nem akarok felsőfokú végzettséget.

Meg amúgy is, megbotránkozok azokon a dolgokon amiket az iskolában tanítanak...Diplomás gyökerek.

2016. júl. 31. 21:20
 22/36 anonim ***** válasza:
93%
Látom kérdező, beléd is sok értelem szorult... :)
2016. júl. 31. 22:22
 23/36 anonim ***** válasza:
93%
Megköszönöd te még anyukádnak, amiért nem engedi, hogy otthagyd az iskolát. :) Csak ehhez még fel kell nőnöd.
2016. júl. 31. 23:46
 24/36 A kérdező kommentje:

Mit köszönjek meg neki?? Az általam választott szakmákhoz elvégzett 8 vagy 10 évfolyam kell.

Az érettségiig van 3 évem, addigra 19 éves leszek. A CNC esztergályos szakma is 3 éves...Addigra már 22 leszek. Remek. Nemhogy elkezdeném jövőre és akkor 20 éves lennék mire elvégzem a szakmát.

2016. aug. 1. 04:37
 25/36 anonim ***** válasza:
95%

"...Nem érti meg, hogy a pici fiacskájának több esze van a kortársainál...."

Szerintem csak mocskos lusta vagy és kész...az érettségi egy ALAPKÖVETELMÉNY a mai társadalomban. Értéke nincs semmi, de kell. Ha ennyire sok eszed van észrevennéd.

Lefogadom, hogy pár év múlva fel fogod ide nyomogatni a kérdéseken, hogy "há de ml nem találok munkát 8 általánossal meg virágkötő szakmával...."

2016. aug. 1. 11:01
 26/36 A kérdező kommentje:
CNC?? Virágkötő? OK!
2016. aug. 1. 13:55
 27/36 anonim ***** válasza:
93%

Jajj, hagyd már a hülyeséget, istenem. Egyébként még csak 16 éves vagy. Amikor én és az osztálytársaim voltunk 16 évesek, akkor kb. az osztály fele úgy volt vele, hogy ő bizony nem fog továbbtanulni (szakközépiskola). Aztán 11.-ben, de volt olyan is, akinek csak utolsó évben, megjött az eszük, és végül már csak 2-3 személy akadt, aki tényleg nem akart továbbtanulni. A legjobb barátnőm is így volt vele, leszarta a sulit első két évben, aztán meg siránkozott, amiért szarok voltak a jegyei akkoriban, mert rájött, hogy ő egyetemre akar menni.

Szóval szerintem még bőven meggondolhatod magad, de ezt most úgy sem fogod belátni.

2016. aug. 1. 16:14
 28/36 anonim ***** válasza:
6%

Most már csak arra lennék kiváncsi, hogy aki a #20 válaszomat lepontozta, milyen elhatározásból tette, mennyit dolgozott a gépiparban, mit tud a cnc-ről, stb.

mert h. a többi válaszomat lepontozták, megértem, de #20-at!

Látszik ebből is, hogy a válaszadók többsége milyen ostoba és tájékozatlan a gépiparban, értem ezt a #20 lepontozóira...

Nevetséges, nem is írok már semmit, mert látszik hogy a szakmai véleményt már nem becsüli senki. Sajnálom.

2016. aug. 1. 18:36
 29/36 A kérdező kommentje:
A diplomások magasan hordják az orrukat.
2016. aug. 1. 20:31
 30/36 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem akik lepontozták a #20 választ, alígha van piacképes diplomájuk.

Legfeljebb bölcsészforma, mekiben dolgozókról van szó. Értelmes ember ilyet nem tesz...

A diplomásokat is egyébként kétfelé kell választani: Van aki fönnhordja az orrát szinte a semmire, mások teljesen korrektek és nagy szakmai színvonalat képviselnek, megbecsülve a szakképzett munkaerőt, beleértve a szakmunkásokat is.

Mondjuk ehhez egyfajta értelmi intelligencia is kell, ami ilyen bölcsészformáknál nyílván nincs meg...

2016. aug. 1. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!