Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 16 évesen 8 általánossal...

16 évesen 8 általánossal milyen OKJ-s tanfolyamokra mehetek?

Figyelt kérdés
Jelenleg 4 éves gimnáziumba járok, de nincs értelme végigjárni szerintem. Nem áll szándékomban továbbtanulni.

2016. júl. 31. 09:49
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
95%

"Micsoda buta válaszokat írtak eddig... Miért kell lebecsülni bármilyen szakmát is?! "

- Ja, hatalmas butaság volna azt tanácsolni, hogy járjon még ki legalább egy évet, hogy több szakképzésből válogathasson. Óriási ostobaság: egyértelműen a lenézés süt belőle...

2016. júl. 31. 15:44
 12/36 A kérdező kommentje:

Igazándiból, én nagyon-nagyon céltalan vagyok.

Külföldre semmiképpen sem fogok meni, mivel hazafias eszméket képviselek azóta, amióta világ a világ számomra.

Ezen a nyáron egész végig hajnali 4-kor kelek fel és irány a fizikai munka. Még szombaton is.

Szóval nem ijedek meg a fizikai melótól, és nem nézem le a szakmunkásokat.

Azokat nézem le akik a szüleiken élősködnek 18 év felett és ide-oda járnak bulizni meg nagyképűsködni a márkás cuccaikban...stb

2016. júl. 31. 16:01
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Te nagyon értelmes, olvasd már át mégegyszer a korábban érkezett válaszokat... Hol, ki írta, hogy a szakmunkások senkik????

Nem mellesleg gazdasági szakember vagyok, az a munkám, hogy átlássam a gazdaságot, szóval hadd tudjam már jobban, mi jó a GDP-nek és mi nem... :)

Egyébként ajánlom neked az általános újra járását, ha ennyire nem megy a szöveg értelmezése.

Te vagy az egyetlen, aki lenéz bárkit is...

2016. júl. 31. 17:35
 14/36 anonim ***** válasza:

Kérdező, neked meg ajánlom, hogyha teheted, ismerősökön kersztül nézz körül minél több szakmában, mi lenne az, ami tetszene. Olvasgass a témában.

Viszont az érettségit ne hagyd ki, 8 általánossal szinte már képtelenség elhelyezkedni, ez egyes egyedül a te érdeked.

2016. júl. 31. 17:36
 15/36 anonim ***** válasza:

"Te nagyon értelmes, olvasd már át mégegyszer a korábban érkezett válaszokat... Hol, ki írta, hogy a szakmunkások senkik????"

Írtam én olyat, hogy valaki is azt állította hogy senkik?! Nem emlékszem ilyenre... Valószinűleg csak beképzelted magadnak...

"Nem mellesleg gazdasági szakember vagyok, az a munkám, hogy átlássam a gazdaságot, szóval hadd tudjam már jobban, mi jó a GDP-nek és mi nem... :)"

Sejtettem, h. gazdasági manager féleség lehetsz, azok jönnek rögtön a GDP-vel, és mindenre ráhúzzák.

Mondtam én azt valahol is, hogy miből áll a GDP?! És tettem -e olyan megjegyzést, miszerint azt állítom, h. nem tudod mi jó a GDP-nek és mi nem?! Hát nem... Nem tudom honnan veszel olyanokat, amiket én nem mondtam.

"Egyébként ajánlom neked az általános újra járását, ha ennyire nem megy a szöveg értelmezése."

Hát a föntiekben írt mondataid alapján szerintem neked kéne...

2016. júl. 31. 17:45
 16/36 anonim ***** válasza:

"#6 Látom, rosszul értelmezed a válaszomat, és nem sok fogalmad lehet a rendszerszintű szemléletmódról. Nem csak azt kell nézni, hogy papíron mi növeli a GDP-t, hanem azt is hogy szakmunkás hiányában nem lenne semmi."

Olvasd el újból, amit írtál...

"Írtam én olyat, hogy valaki is azt állította hogy senkik?! Nem emlékszem ilyenre... Valószinűleg csak beképzelted magadnak... "

Akkor minek jöttél ócsárolni a diplomásokat? Komolyan ennyire fáj, hogy valaki szeretne tovább tanulni és olyan helyen dolgozni, ahol jól esik neki?

"Micsoda buta válaszokat írtak eddig... Miért kell lebecsülni bármilyen szakmát is?!

Soha nem értettem, hogy egyes emberek tájékozatlanul lebecsülnek egy-egy szakmát.

Hiába van 3 diplomád, ha a mekiben dolgozol, meg amúgy nagyon könnyű mindig a másikra mutogatni, hogy na ez csak egy szakmunkás... "

Ezt is te írtad... Mi ez, ha nem ócsárolás?

"Sejtettem, h. gazdasági manager féleség lehetsz, azok jönnek rögtön a GDP-vel, és mindenre ráhúzzák."

Miért hiszed azt, hogy aki gazdasági szakember, az egyből manager??? :D Ez olyan, amikor egyes vidékiek azt mondják a pestiekre, hogy még életükben nem láttak csillagos eget...

2016. júl. 31. 18:11
 17/36 anonim ***** válasza:
Még folytathatnám az idézgetéseket... Bár azt sem értem, miért mondasz ellent saját magadnak?
2016. júl. 31. 18:12
 18/36 A kérdező kommentje:

Eddig kinéztem a CNC forgácsoló, esztergályos, asztalos, ács munkát.

A CNC forgácsoló eléggé tetszik, igaz elég ramaty vagyok matekból de annyira nem is szükségeltetik hozzá. Ami kell azt majd becsületesen magamba erőszakolom.

2016. júl. 31. 18:51
 19/36 anonim ***** válasza:
9%

""#6 Látom, rosszul értelmezed a válaszomat, és nem sok fogalmad lehet a rendszerszintű szemléletmódról. Nem csak azt kell nézni, hogy papíron mi növeli a GDP-t, hanem azt is hogy szakmunkás hiányában nem lenne semmi."

Olvasd el újból, amit írtál... "

Ebben én nem írtam sehol, hogy miből áll a GDP, és azt sem vetettem fel, hogy esetleg nem tudnád.

Én pusztán azt írtam, hogy nem feltétlen csak a GDP-t kell nézni...

"Akkor minek jöttél ócsárolni a diplomásokat? Komolyan ennyire fáj, hogy valaki szeretne tovább tanulni és olyan helyen dolgozni, ahol jól esik neki?"

Nem ócsároltam senkit, pusztán helytelennek tartottam a diplomás munkanélküliséget. Mellesleg diplomás nem egyenlő diplomás munkanélkülivel.

Nem az fáj, ha valaki tovább szeretne tanulni... Mellesleg hogy jön ez ide? A kérdező direkt kijelentette, hogy nem fog továbbtanulni.

Talán a kérdés kiírást is érdemes lenne átnézned mégegyszer.

Amúgy meg egyszerű piacképes szakmával is lehet olyan helyen dolgozni, ahol szeretne valaki...

Nekem az fáj, hogy fogalmad nincs a műszaki világról, ill. az iparról, ennek ellenére -alaptalanul- el akarod téríteni a kérdezőt a szakmától.

Ha ő szakmát szeretne, mert nem akar egész nap egy irodában görnyedni, és inkább fizikai melót végezne akkor nem kell eltéríteni más irányba...

"Ezt is te írtad... Mi ez, ha nem ócsárolás?"

Ez sem ócsárolás, hanem egyszerű közismert tény. Meglepő, ha egy gazdasági szakember nem tudja, milyen sok a diplomás munkanélküli. Töltelékszakokra gondoltam elsősorban, amelyek nem piacképesek, nem lehet velük dolgozni. (Még mielőtt azzal állnál elő, hogy a gazdasági szakokat is ilyennek tartom, inkább leszögezem, hogy nem).

"Miért hiszed azt, hogy aki gazdasági szakember, az egyből manager???"

Az esetek 70%-ban ez igaz, gazdasági szakon végzettek nagy része a cégeknél tipikusan manager-i feladatokat végeznek.

"Ez olyan, amikor egyes vidékiek azt mondják a pestiekre, hogy még életükben nem láttak csillagos eget..."

Mert szerined éjfélkor abban a fényszennyezésben látni a csillagokat?!

2016. júl. 31. 18:58
 20/36 anonim ***** válasza:

"Eddig kinéztem a CNC forgácsoló, esztergályos, asztalos, ács munkát."

Nagyon jó. Mostmár csak azt kell eldönteni, hogy fémipar, vagy faipar.

CNC-forgácsoló nagyon keresett, azzal biztos állásod van. Hogy milyen helyen, az más kérdés. Gyári melóknál elég kötött. 2 vagy 3 műszakban, ha maszekhoz kerülsz, nyert ügyed van. De valahol el kell kezdeni. Külföldön is van lehetőséged dolgozni vele, piacképes szakma.

Matekból egyszerű koordinátageometriát kell hozzá ismerned. Megtanulod a G-kódokat, meg egy-két vezérléstipust. Mivel sokfajta vezérléstipus van, majd a konkrét munkahelyeden dől el, melyiket kell majd használnod.

2016. júl. 31. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!