Patológusként lehet olyan irányba szakosodni, hogy boncolásokat ne kelljen végeznem?
pici off: egy patológus nem prognózist ítél meg, hanem diagnózist állít fel(ne keverjük a kettőt). És arányában több a tetemből származó minta, mint az intraoperatív biopszia/postoperatív preparátum :D
kérdésedre válaszolva talán egy hematopatológus nem boncol( nem vagyok teljesen biztos benne)
Ha a sebészet gyakorlatodat végzed, akkor már elvileg túl vagy a patológián, tehát tudnod kéne, hogy boncolások zömét a rezidensek végzik. Minél feljebb jutsz a lérán, annál kevesebb boncolást kell végezned (az én 40 éves gyakvezem tavaly azt mondta, hogy ő már csak akkor jön a boncterembe, amikor gyakorlatot tart).
Szóval az elején mindenképpen sok boncolást kell végezni, később egyre kevesebbet (ha nem akarsz). De szerintem ha egyébként bírod, csak nem vagy érte oda, akkor előbb-utóbb meg is szoknád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!