Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha szüleim már nem képesek...

Ha szüleim már nem képesek rá, ti tudtok nekem segiteni?

Figyelt kérdés

14 vagyok, erdélyi tanuló. Mi csak most irtuk meg a felvételit, és nekem 7.75- re sikerült a 10- böl. A szüleim nem kezelték jól, apa részegre itta magát, utánna lement a vizsgaközpontba és megnézte öket (ahelyet hogy engem kérdezett volna meg, mert én már tudtam a netröl, csak anyát vártam). A szememre hányta hogy nem tudok számolni, és hogy ő jobban számol fejben mint én (a matek könnyü volt, de tulizgultam). Anya csak annyit mondot hogy szégyeljem magam, mert jobban is odatehettem volna magam, és hogy a szomszéd lány ennél többet irt, amért utálom, peddig ő még fözött is. Amikor erre a kijelentésre felháborodtam csak annyit mondott "egy szavad ne legyen".

Szoval térjünk a lényegre, 2 "nagy" szakot nézegettem:

Bod Péter- Tanitóképző

Gábor Áron- Számitástechnikus

Az elsőben 2x túljelentkezés van, és nekem sikerült a képesség vizsgám. Jó társaság, népszerü iskola

A második egyben szakliceum is, azért sokan lenézik... Másrészt rossz hirneve van az ide bekerülö "szakmunkások" miatt. Anya erre az ötletre egyböl azt mondta hogy mért nem megyek inkább egyböl szakiskolába...

Nem tudom mi legyen. Válaljam fel a számitástechnikust, vagy csordaszellemel menjek a tanitóképzőbe?

#pályaválasztás #számitástechnikus
2016. júl. 2. 07:43
 1/4 anonim ***** válasza:
47%

Akkor tisztázzuk le a dolgot a jövőd szempontjából.

Tanító = humán, nincs benne pénz, semmit nem érnél vele.

Számítástechmnikus = reál, keresett, továbblépési lehetősége van (egyetem, stb), sok pénz van benne és mellesleg rengeteg helyen az informatikus az hiányszakma. Ha jól akarsz élni a jövőben, akkor feltétlenül ezt válaszd

Másrészt amikor mások, főleg a nagy bölcsészdiplomások, meg a napolopó megmondóemberek azt mondják, hogy fúj "szakmunkás" akkor gondolj bele, hogy ők A nem alkalmasak semmire, B ezek a szakmunkások építik tulajdonképpen a világot, C ebből meg lehet élni. Szóval ne foglalkozz velük, és képezkedj ki informatikusnak, 5 év múlva hatalmas király lehetsz ha jól csinálod.

2016. júl. 2. 07:55
 2/4 anonim ***** válasza:

A kérdés, hogy Te mit szeretnél. E kettő közül én is egyértelműen a számítástechnikust preferálnám, csak rajtad múlik az, hogy mennyire fejleszted magad még iskolán kívül is.

Ugyanakkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy tudtommal a szakiskola nem ad érettségit, úgyhogy a továbblépés picit körülményesebb annak hiányában.

2016. júl. 2. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:

A kereseti lehetőségek fontosak, de ne csak az alapján dönts! Persze, lehet felnőttként is váltani, de drága és körülményes (és egy esetleges karrier is megszenvedi), és ha nem váltasz, akkor azzal fogsz tölteni 40-50 évet, amit most választasz! Szóval az is nagyon fontos, hogy szeresd, amit csinálsz!

A nem sikerült képességvizsga hogy befolyásolja a lehetőségeidet?

A leírásodból azt érzem, hogy a számítástechnika felé hajlasz, de hogy tényleg így van-e, azt neked kell tudnod. (Amúgy mivel ez a két szak két teljesen különböző életformát jelent, épp eközül a kettő közül nem lehet túl nehéz választani.)

2016. júl. 2. 08:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Azt válaszd, amihez neked kedved van. Ne más döntsön helyetted. De a számítástechnikával biztos, hogy jobban meg lehet élni.
2016. júl. 2. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!