Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Állatorvos szeretnék lenni,...

Állatorvos szeretnék lenni, van esélyem?

Figyelt kérdés
néztem a Szent István Egyetemet. Tudom hogy nagyon magas a ponthatár stb. , de láttam a tandíjat, hogy nagyon nagyon sok. Van ösztöndíj, de meg úgy is rengeteg. Ha valaki bekerül meg minden, de ez az összeg konkrétan kifizethetetlen, akkor mi a teendő? Ez nem egészen világos számomra. Akkor semmi esélyem bekerülni oda?
2016. jún. 24. 20:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha államilag támogatott képzésre vesznek fel, nem kell tandíjat fizetned. Hajts, hogy jó érettségid legyen. Ha nem sikerül elsőre, halassz egy évet, és ismételd meg a biosz-kémiát.

Persze ott van még a diákhitel, de baromira nem ajánlom, hogy felvegyél 12 milliót...

2016. jún. 24. 21:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Szóval az államilag támogatott nem egyenlő az ösztöndíjjal?
2016. jún. 25. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Jaj, szerintem neked nagyon nagy katyvasz van a fejedben erről. Hány éves vagy? Mert mondjuk általános iskolásként még felesleges lenne ezen aggódnod...

Na, de akkor: az állami ösztöndíjas képzés az egyenlő az államilag támogatottal. De ennek pont az a lényege, hogy az 1 millió+os tandíjat nem te, hanem az ÁLLAM fizeti helyetted. Ergó neked semmibe nem kerül. Minden állampolgárnak 12 államilag támogatott féléve van, amit bármilyen képzésre elhasználhat. De nyilván először el kell érni az ösztöndíjas képzés ponthatárát, hogy erre jogosult legyél.

Plusz alá kell írni az ösztöndíjszerződést, amiben az áll, hogy 20 éven belül ledolgozol itthon annyi félévet, ahányon keresztül kaptad az ösztöndíjat, különben vissza kell fizetned a képzésed árát.

Az egyetemeken vannak más különféle ösztöndíjak is, de az már teljesen más tészta és ne keverd össze az állami támogatással.

2016. jún. 25. 09:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nem vagyok általános iskolás :D csak külföldről költöztünk ide és nálunk máshogy működnek a dolgok. Nagyon köszönöm a segítséget
2016. jún. 27. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!