Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvesznek orvosira, ha nincs...

Felvesznek orvosira, ha nincs érettségim kémiából?

Figyelt kérdés

Emelet: Fizika és biológia elég lenne?

Jah és endokrinológiához kell a kémia?

A válaszokat előre is köszi!

F17

2010. ápr. 13. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ami kötelező, az emelt biosz, illetve fizika, VAGY kémia középszinten (mondjuk az emelt itt sem árt, ha az orvosi felvételi pontszámait nézed). Az endokrinológia az a terület, ami szinte kizárólag kémiából áll. Egyébként sem fogod tudni megkerülni a kémiát az orvosin.
2010. ápr. 13. 15:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
nézd meg a felsőoktatási tájékoztatót, abban benne van, hogy melyik iskola melyik szakra milyen feltételekkel vesz fel.
2010. ápr. 13. 15:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

a felvételi sikerülhet, de utána hogy maradsz bent?...

nem lehet megkerülni a kémiát.

2010. ápr. 13. 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Felvenni még felvesznek, de egy erős kémia alap nélkül halál már az első félév. Én ebben az évben felvételizem oda emelt biosszal és közép kémiával, és ha felvesznek majd nyáron rákapcsolok a kémiára, mert még így is félek tőle. Sem a kémiát, sem a fizikát nem szerettem különösebben, a biológiát viszont nagyon, és az orvosi álmomért áldozatot tudtam hozni. Azért választottam a kémiát, mert abból elvileg sokkal durvább a tananyag, mint fizikából.
2010. ápr. 13. 15:33
 5/6 anonim ***** válasza:
29%
apám, neked elég rendesen belelóg a kezed a bilibe...
2010. ápr. 13. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem kötelező hozzá, jó a fizika-biosz párosítás is.

Viszont egyetemen nem tudod megkerülni:D Egy év orvosi kémia + egy év biokémia (legalábbis nálunk).

Én biosz emelttel és fizika középpel mentem orvosira...hát a kémia eléggé elcsúfította az indexem:) De azért túl lehet élni, ha tanulsz rendesen:D

2010. ápr. 13. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!