Ha nincs emeltszintű érettségim, de középfokú nyelvvizsgám, akkor felvesznek?
Nem, ez nem így megy sajnos. Ha emelt érettségi kell, akkor azt nem váltod ki semmivel.
De ha sikerül a felsőfokú nyelvvizsga, akkor szerintem semmibe nem telne megcsinálni az érettségit is.
Ha feltétel az emelt szintű érettségi, akkor nincs mese: le kell tenned, csak akkor vesznek fel.
Egyébként középszintű nyellvizsga nincs, csak középfokú, emelt szintű szintén nincs, csak felsőfokú. Ám ha azt le tudod tenni, valószínűleg egy emelt szintű angol érettségi sem okoz gondot.
(más kérdés, hogy ha nincs középiskolai tanulói jogviszonyod, akkor kicsit nehezebb érettségizni, de nem lehetetlen)
(Akkor én most ide kapcsolódva zárójelben megkérdezném, hogy ha valaki nem szándékozik 13. végén emelt érettségit tenni, mert még időre lenne szüksége, hogy biztos jó jegyet kapjon rá, akkor lehet később is érettségire "bemászni" úgy egy év múlva? Vagy ez hogy van? Nekem amerikanisztikához kéne emelt, de egy év alatt, nem tudom mennyire tudok rá készülni, a második nyelvem.
Bocsi, nem akarom elvenni a kérdésed, csak nem akarom külön kiírni, mert hasonló dolog a kettő.. csak én még nem tettem semmilyen szintű érettségit.:)
Ha felsőfokú nyelvvizsgára készülsz, akkor azért egy emelt angolt kb. semmibe sem telne megírni.
Kicsit készülsz rá, előző éves feladatokból, és akár 90% feletti is lehet...
Csak azt vedd figyelembe, hogy nem kapnál plusz pontot a nyelvvizsga után. Egy nyelvért csak egy jogcimen kaphatsz pontot...
Igaz, hogy egy felsőfokú nyelvvizsga mögött több a tudásanyag, de a felvételi rendszerben úgymond többet ér, ha emelt szintű érettségid van.
Ezt úgy értem, hogy ott 0-100% között figyelnek, azaz 0-100 pont között, amíg egy felsőfokú nyelvvizsga a 480 pontos rendszerben a 80 pluszpontból egy 50 pontos rész.
Tehát számít mind a kettő, de talán az érettségi fajsúlyosabb. [Egyébként szemétség, mert az egyetemek azt mondogatják, hogy felkészítenek a C1-es szintre, közben meg mégiscsak, majdnem elvárják, de mégse, hogy tudj ilyen szinten... :D :(]
Ha anglisztikára szeretnél menni, nyugodtan jelentkezz be emelt szintű érettségire. Másképp nem lehet. Nálunk is szoktak lenni régebben érettségizettek, pl. 40-50 évesek is, úgy ahogy kell. Mindenféle tárgyból. Tavaly volt egy nő, emelt biológiából. :)
//Ne feledd: nyelvszakon a megadott, elvárt emelt szintű érettségiért és a képzés nyelvéből letett bármilyen szintű nyelvvizsgáért többletpontot nem adnak.//
Ahogy a többiek mondják, felsőfokú nyelvvizsga után jóval könnyebb lesz, nagy eséllyel lehet magas százalékra teljesíteni [és így 100-ból minél több pontot kapni érte]. ;) Szóval ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!