Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az IBS-re megyek gazdálkodás...

Az IBS-re megyek gazdálkodás és menedzsment angol nyelven szakra. De nincs még középfokú nyelvvizsgám se. Mennyire fogom érteni az angol nyelvű órákat?

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 09:41
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Meg azt írják, hogy beiratkozásra vigyem a nyelvvizsgabizonyítványt. De nekem nincs:S
2011. júl. 30. 09:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem is írták hogy miket vigyek, pl érettségi biz. és annak másolata, taj kártya, nyelvvizsgabiz. Azért írták, mert ha abból számolták volna a pontjaidat, akkor ugyebár azt nekik igazolnod kell. Bár nem árt ha beszélsz angolul ha angol nyelvű órákra jársz be. Ha nem volt követelmény, akkor gondolom nem muszáj.
2011. júl. 30. 09:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Miért mész az IBS-re ha nem tudsz angolul legalább középfokon? Bár szerintem annál már jobban kellene tudni...
2011. júl. 30. 11:59
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de az első két hónapban vért fogsz izzadni az angol órákon, mert itt a szaknyelvet nyomják.

Érdemes nem jegyzetfüzetet hanem diktafont vinned, vagy ha jó a telód és van egy jó memóriakártyád akkor előre ülni és azzal felvenni, bár a diktafon azért lenne jobb, mert tisztább a minősége és ha valaki még nem igazán jó angolból akkor nem árt ha nem csak szófoszlányokat hall.

Viszont ha az első két hónapod túléled és otthon rengeteget szótározol és tényleg készülsz rá, akkor nem lesz gond.

Ennek az elmulasztása esetén sajna nem igazán fognak menni a vizsgák.

Tudom, hogy nem feltétel, persze, hogy hiszen az IBS egy profitorientált intézmény, ők felvesznek te meg oldd meg ahogy tudod.

Ez már nem a középiskola, egy viszonylag erős angol nyelvtudás nélkül elég szépen magadra leszel utalva eleinte.

De mondom no para, ha az első két hónapban tényleg veszed magadnak a fáradságot arra, hogy szótárazz és tanulj akkor nem lesz gond.Ha nem akkor sajna UV hegyek, mert nem egy tantárgy megy angolul.:o(

2011. júl. 30. 11:59
 5/11 anonim ***** válasza:

A 11:59-esnek abban igaza van, hogy én sem vennék fel oda senkit felsőfokú C nyelvvizsga nélkül, mert ezzel a leendő diák szív.

Még van másfél hónapod vegyél egy középfokú szaknyelvvizsgára felkészítő könyvet és lapozgasd.

Pl ilyenek mennek, szótár nélkül?

végtelenül alap dolgokat csak írni egy gazdasági szak angol nyelvi óráihoz képest.

Exchnage rate fluctuations are variable pretty much.

vagy

By the latest report of Opten, in the first half insolvency of hungarian comapnies grew more than 20 precent as comporated to same pediod of 2010.

vagy

The two riskfulest section still have been Commerce including retails an wholesales and buliding industry, but the problematic points have reached buliding trade have corroleted to transportation, so it has come under building trade influence.

és hidd el tényleg nagyon minimál dolgokat írtam, érdemes készülni.

Sok sikert!

2011. júl. 30. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:

az utolsó 2 válaszolónak nagyon igaza van

és másik fősulira járok, még nincs meg a középfokú nyelvvizsgám és finoman fogalmazva is vért izzadok a gazdasági nyelv órán

itt már teljesen magadra vagy utalva, a tanárt nem érdekli, ha lemaradsz

2011. aug. 2. 10:25
 7/11 A kérdező kommentje:
Te is idegen nyelvű szakra jársz? Mesélj milyen:) Sokat kell szótárazni?
2011. aug. 2. 10:56
 8/11 anonim ***** válasza:

az idegen nyelvű szak az már nekem személy szerint nagyon sok lenne :) az IBS-be bele sem merek gondolni...

de gazdasági nyelvvizsga nélkül nem kapok diplomát, másrészt ahol el szeretnék helyezkedni e nélkül nem ér semmit az egész..

igen, sokat kell szótárazni, kifejezéseket tanulni, fordítani, de ez minden nyelv velejárója

2011. aug. 2. 11:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó, hova jársz?Corvinus?BGF?

Ne búsulj az IBS miatt, hidd el az oktatás színvonala meg sem közelíti az elvártat.Körülbelül Kodolányi színvonal, nemzetközi köntösben de az is csak az angol miatt.

Főleg félévente 700-ért.

2011. aug. 2. 12:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Éppen itt fejtettem ki a véleményemet az IBS-ról az imént.

Saját tapasztalat is van benne bőven.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

2011. aug. 2. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!