Mi kell ahhoz, hogy pszichológus lehessek?
A közhiedelemmel ellentètben nem minden tudományos kifejezès latin, van görög is, ilyan alapon azt is akarod tanulni?!
Am nem kell maga a nyelv csak a tud. nevek.
Miért nem úgy tetted fel a kérdésed, hogy "Pszichológusként javasolt gimnáziumban latint tanulnom?"
Fontos pszichológusként, hogy világosan tedd fel a kérdéseidet. Ahogyan az is, hogy logikusan gondolkozz. Mégis mi a lótúrónak kellene latinul megtanulni egy másik tárgy miatt? Mégis mit segítene ez rajtad? Még ha esetleg könnyebben is jegyeznél meg szakszavakat, akkor sem térülne meg az a rengeteg fáradság, amit a gimnáziumi latinórát jelentenek. Sok ismerősöm ment orvosira, de latint senki sem tanult előtte.
A pszichológia nyelve az angol, azt kell tudnod: sok tanulmányt kell majd olvasnod angolul.
#6 Bocsi előtte még jogász akarok lenni, utánna pszichológus, orvos, talán még állatorvos. Ebben a sorrendben.
Viccnek szántam, ebbe már ne kössetek bele :D
Tök felesleges latint tanulnod. Én orvosira járok, még nekünk is csak egy félév nagyon alap latin volt, annak is csak a töredékét használtuk utána, lényegében csak szavakat kell megtanulni, pszichológusként meg szerintem még kevesebbet.
Egy pszichológusnak tanuló ismerősöm néha szokott kérdezni tőlem, az alapján meg pláne nem a nyelv kell oda sem, hanem egy alaptudás biológiából, illetve logika, mivel folyamatokat kell megérteni és megtanulni. Szóval szerintem abszolút felesleges latint tanulni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!