Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségin csak a két legjobba...

Érettségin csak a két legjobban sikerült tárgyból számolják a pontokat?

Figyelt kérdés

Tehát ha nekem a töri és biológiám lesz a legjobb akkor annak a százalékos eredményéből lesznek meg a pontjaim szaktól független?

Biológia úgy 70%os lesz a töri kb 90%! Ezekkel van esélyem bekerülni egyetemre?

(Utolsó évemben rontottam így nem azt viszem tovább.)

Köszönöm a válaszokat.

2016. jún. 18. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez nem ilyen egyszerű. A pontok így tevődnek össze:

1. 200 pont: 2 felvételi tárgy (szak által meghatározott) érettségi százalékos eredményének összege.

2. 100 pont: 5 darab, érettségi bizonyítványban lévő érettségi százalékos eredményének átlaga. Ezek az érettségik kötelezően a magyar, matematika, történetem, tetszőleges idegen nyelv, tetszőleges 5. tárgy.

3. 100 pont: 5 darab, középiskolai bizonyítványban lévő utolsó 2 év végi jegy összegének kétszerese. Ezek a tárgyak kötelezően a magyar, matematika, történetem, tetszőleges idegen nyelv, természettudományos tárgy.

4. 100 pont: többletpontok, pl. emelt érettségiért, ha az felvételi tárgy és abból számolják az 1. szerinti pontot, vagy nyelvvizsga, stb.

Tehát nem szimplán a 2 legjobban sikerült érettségid fog számítani, hiszen szakfüggő, mi a 2 felvételi tárgy. Ahova több tárgyat is elfogadnak, ott persze a 2 legjobban sikerülttel fognak számolni, ami van neked. (De pl. felsőoktatási szakképzésen valóban úgy van, hogy 2 tetszőleges tárgy a felvételi tárgy, viszont alap- és osztatlan mesterképzésekre sehol nincs így.)

A 2. és 3. szerinti pontok helyett lehetőség van az 1. szerinti pontok kétszerezésére. Vagyis tisztán felvételi tárgyak alapján pontszámításra (duplázás). Ez is automatikus, ha ezzel jobban jössz ki, így fognak számolni.

2016. jún. 18. 17:00
 2/4 anonim válasza:

az egyetemen lekellene hogy írják

de a töri, biológia, eléggé beleszámít általában

viszont, nem ez a döntö tényező

2016. jún. 18. 17:04
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,

tavalyi eredményeim:

magyar: 4,5

töri 4

angol 4

matek 2

biosz 4

Idén nagyon rontottam húzós volt az év,

matek 2

biosz-töri 4

angol magyar 3

+nyelvizsga

Nem tudom mennyi esélyem van TTK-környezettanra bejutni PTE-be

2016. jún. 18. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

beírod az eredményeidet és a neked kedvezőbb módon kiszámolja a pontokat.

2016. jún. 18. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!