Hogyan zajlik az egyetemre való jelentkezés?
Figyelt kérdés
Viszont én nem érettségivel kezdtem . 9-10. osztály és 11-12. gyakorlati (2 nap iskola 3 nap gyakorlat) viszont csak a szakmához kötődő tantárgyak voltak semmi más,mint mondjuk matek magyar..
Utána végeztem el egy érettségit.. azóta jelenleg is dolgozom,de arra jutottam,hogy tanulnom kéne.. hogyan tovább?
2016. jún. 12. 13:23
1/4 anonim válasza:
felvi.hu -n minden infót megtalálsz (és ezen az oldalon kell jelentkezni is)
2/4 anonim válasza:
Ezt használod. Regisztrálsz, az e-felvételin jelentkezel a kívánt szakra/szakokra, feltöltöd ami kell (bizonyítvány, nyelvvizsga, stb.), befizeted, hitelesíted, aztán már csak várni kell. Ennyi.
3/4 anonim válasza:
Ha van minimum 280 pontod a gimnáziumi bizonyítványod, vagy az érettségihez vezető szakközépiskolai bizonyítványod, érettségi bizonyítványod és a két érettségi felvételi tárgyból számítva, akkor nyugodtan jelentkezhetsz tovább tanulni. Minden év február 15-ödikéig kell véglegesíteni a jelentkezést az e-felvi rendszerben, ahova január másodikától már általában mindig lehet jelentkezni. Max 6 helyre jelentkezhetsz. Ha olyan szakra akarsz menni, ahova nem lenne elég pontod állami ösztöndíjasként bejutnod, de a 280 meg van, akkor költségtérítésesként próbálkozhatsz arra a szakra, vagy más szakot vagy kénytelen választani, ha államis akarsz lenni. Költségtérítésesre még az ez évi pótjelentkezéskor is jelentkezhetsz, több egyetemre is, de nem mindegyik minden szakára, csak a mit meghirdetnek. Erre július 27-edikétől van lehetőséged jelentkezni az e-felvin. Itt már csak egy helyre jelentkezhetsz. Ha csak 280 pontod van és nincs 300 pontod, akkor akár már most jelentkezzél költségtérítésesre, mert a minimumponthatár lehet emelkedni fog 300-ig, de lehet, hogy még nem jövőre, de ezt nem lehet tudni.
4/4 anonim válasza:
Na, és van a keresztféléves jelentkezés is. Ott csak annyi a különbség,hogy fél évvel vagy eltolódva. Ott november 15-ig lehet leadni a jelentkezést az adott főiskolára, egyetemre. februárban pedig kezdődik a suli, ha felvételt nyertél! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!