Melyik szakra menjek továbbtanulni?
Szia!
A pszichológiát csak akkor ajánlanám, ha tanulsz ilyet hogy etika, meg tényleg érdekel a téma, mert nagyon mélyen bele kell ásnod magad, én azt hallottam, hogy ez nagyon nehéz szak, nehéz beadandó dolgozatokat kell írni stb. A hallottak alapján én ezt olyanoknak ajánlanám akiknek tényleg ez a vágyuk, hogy pszichológusok legyenek, mert ahhoz azért nem kevés türelem meg persze szaktudás kell, mondjuk melyik szakhoz nem, de szerintem ehhez főleg.
Vendéglátás és turizmus: hát nem tudom, ahhoz képest hogy nehézkes vele jó munkahelyet találni, elég nagy a túljelentkezés. Viszont ha 3 nyelvet beszélsz és azokat jól, akkor viszont van esélyed jó munkahelyet találni vele.:) Viszont a népszerű szakoknál nagyon nem mindegy, hol tanulsz, szóval ehhez mindenképp valami jó hírnevű iskolába kell menni, pl Corvinus Egyetem
Emberi erőforrások: ez ugye arról szól, hogy majd te válogathatsz azok közül, akik majd jelentkeznek, ellenőrzöd a munkásokat, meg ilyesmik. Viszont ez erősen a gazdasági tárgyakra és a matekra épül, tehát gondold át hogy állsz ezekkel. :D
Szociológia: szerintem ez ilyen nesze semmi fogd meg jól szak, bár sokat nem tudok róla, szóval inkább nem mondok semmit.
Kommunikáció: hát nem tudom, hallottam már róla jót is, rosszat is, viszont a 3 nyelv ismerete itt is előny.
Felvi.hu-n nézegess szakleírásokat, azon belül végzettek tapasztalatait, stb., szerintem találni fogsz magadnak valami jót. :)
Tehát összességében mondhatom, hogy ha 3 nyelvet ismersz legalább középfokon, és neves egyetemen szerzed a diplomát, akkor minden esélyed megvan arra, hogy jó munkát találj. :)
Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!