Szeretnék több nyelven megtanulni. Hogyan kezdjek hozzá?
Nagyon sok nyelven szeretnék megtanulni beszélni (pl.német, spanyol, japán, svéd, francia..stb) de nem tudom hogyan, mivel kezdjem a tanulást. Szavakat tanuljak először? Vagy esetleg nyelvtant? És ha nyelvtant akkor mivel kezdjem?
Rengeteg nyelvet oktató ingyenes honlapot találtam már, csak nem tudom hol kezdjek neki.
A franciát hagyd utoljára szerintem, mert nehéz nagyon.
Viszont ha tanulsz latint azzal jól jársz, mert nagyon egyszerű a nyelvtana és erre épül több nyelvé is. A latint azért is könnyű tanulni, mert holt nyelv és ezért gondolom könnyebb ezzel kezdeni. Ha angolt tanulsz (jelenleg), akkor lehet kicsit bajban leszel a többivel, a némettel biztosan, mert nehezebb, összetettebb a nyelvtana, mint az angolé.
Remélem tudtam segíteni valamit. :)
Angolt tanultam kb 8-9 évig, de még most is tanulgatom magamtól mert hát mindig van valami újdonság :) Latint is tanultam néhány évig, de nem igazán fogott meg (főleg azért mert holt nyelv ezért úgy gondoltam felesleges megtanulni, úgyse fogok senkivel latinul társalogni..) Tudom, hogy a francia nehéz, én is gondoltam rá, hogy ahhoz majd csak egy-két nyelv után kezdek neki :D
Első: nincs pénzem tanfolyamra, nem hiába keresgélek ingyenes oldalakat. A baj csak azzal van, hogy nem tudom mi legyen az első amivel kezdjek.
Cseszheted, hogy nem érdekel a latin. Ha magadtól tanulod, akkor "muszáj" tanulnod, legalább a nyelvtanát, hogy arra tudd építeni a többit. És igen, unalmas, mert holt nyelv. De idegennyelvhez képest nagyon könnyű!
Ha pedig így sem akarod tanulni, akkor egyet kell értenem az első hozzászólóval. Keress pénzt és járj tanárhoz! Ha nagyon akarod, akkor úgyis menni fog! ;)
Egyszerre egy új nyelvnek állj neki!
Az angol mellett a német lehet könnyű is, mert sok a hasonló kifejezés, de épp ezért lehet nehéz is, ha elkezded keverni őket:S
A fentiek közül én a spanyollal kezdeném. Nincs semmi titok benne: lapozz át pár kezdő spanyol könyvet (vagy honlapot), válassz ki egy számodra szimpatikusat (amihez vannak gyakorlófeladatok megoldókulccsal), és kezdd el az első leckétől szisztematikusan! Sokat segít, ha már a kezdetektől hallgatsz anyanyelvű szöveget, már csak a kiejtés miatt is. Új nyelvnél feltétlenül érdemes dalokat hallgatni, mert
- egy csomó klip van fenn a youtube-on dalszöveggel együtt
- sok kifejezés könnyen meg fog ragadni
- rövid szövegek, nem fárasztó szükség esetén kiszótárazni
- az alapszókincs sokat ismétlődik
- általában nem bonyolult a nyelvtanja sem (bár előfordulnak szabálytalan nyelvtani szerkezetek, ha a rím csak úgy jön ki, ezért érdemes a nyelvtant kritikával szemlélni)
Szerintem is egyszerre egyet tanulj, és valami könyvet szerezz (akár neten is lehet), ami szerint nézel tematikát. Szavakat meg szótárazz ki már az elejétől, valami témák szerint.
Viszont a kettesnek: a latinnak nagyon egyszerű a nyelvtana?? Ezt még is hogy? :D Ott van a főneveknek az öt deklinációja, amit be kell tanulni, de még + a végződéseiket is, hogy utána tudj mellé melléknevet egyeztetni nemileg, aztán az igéknek is valami nem tudom hány fajta ragozása van (hála az égnek, azt nekünk nem kellett tanulni), és az egésznek ráadásul tök eltérő a logikája a magyarhoz képest. Szerintem minden, csak nem egyszerű, és marha felesleges mindezt betanulni, mivel nagyon semmire nem lehet használni. Persze jó alap a többihez, de szerintem akkor már akármelyik újlatin nyelv is jó alap a többihez, és mész is valamire vele + már nincsen agyonkombinálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!