Ti nem vagytok ledöbbenve, hogy a mai világban van olyan Magyarországon, aki nem akar semmilyen más nyelven megtanulni a magyaron kívül?
de, ez valoban ostobasag, de nem csak magyarorszagon vannak ilyen emberek, hanem a vilagon barhol. mindenhol egyforman ostobasag, es nem azert, mert lemarad arrol, hogy egy idegen nyelvet beszeljen, hanem mert lemarad arrol, hogy egy idegen kulturat ismerjen. egyebkent altalaban azok dacolnak a nyelvtanulas ellen, akik a sajat kompetenciaikat nem tartjak annyira elegsegesnek, hogy elsajatitsanak valami ujat ( adott esetben egy masik nyelvet.) ezt persze lehet takargatni " szerintem felesleges" vagy " szerintem a magyar a legjobb, legszebb" blabla szovegekkel, amik elegge atlatszoak.
egyebkent en szemely szerint kivaltkepp nem ertem oket, mert en barmilyen nyelven megtanult rovid/ hosszu szonak, kifejezesnek orulok, amit tudok, mert gazdagabbnak erzem magam tole.
Vannak emberek, akik számára ez felfoghatatlan, igen. Szerintem is butaság, attól csak több lesz az ember, ha tanul (bármit, nem csak nyelveket) és a nyelveknek tényleg van gyakorlati haszna. Viszont egy picit gondolj bele olyan élethelyzetekbe, amikről neked valószínűleg fogalmad sincs. Szabolcs- vagy Nógrád megyében pl, 8 általánossal egy aprócska faluban a nagynéném pl varrónő, otthon volt az elmúlt 20 évben és a gyerekeit nevelte. Teljesen meg tudom érteni, hogy pont lesz*rja a nyelvtanulást. Nagyon minimális esélye van annak, hogy valaha elköltözzön onnan és bármi mást csináljon, és ő ne is akar elköltözni, neki ez a normális.
Másrészt miért zavar ez téged? Elég önző dolog (tudom, az vagyok), de neked ennyivel kevesebb konkurenciád van, örülj neki. Ez olyan, mint amikor a mérnökök győzködik a bölcsésznek készülőket, hogy nehogy bölcsészek legyenek, mert a mlrnököknek sokkal jobb.
*mérnököknek.
Folytatom, csak véletlenül küldtem el. Szóval ha én mérnök vagyok, akkor nem fogok idegen embereket győzködni, hogy legyenek mérnökök, ha ők nem akarnak azok lenni, mert csak elveszik idővel a munkámat (és még csak nem is fogják szeretni az egészet).
Igen. Meg pl. a földeken dolgozó parasztbácsinak sosem lesz szüksége semmilyen idegennyelvre. Ezt nem kell megvetni.
Ha meg egy nagyvárosi valakit kiküldenél a tanyára, nem értenék, hogy miért nem tud aratni meg stb. mert az meg ott fontos.
Egyébként meg kétkezi munkásoknak nem kell nagy nyelvtudás.
Aki meg magasan képzett, az meg valószínűleg beszéli majd a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!