Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jövőre szeretnék magyar-töri...

Jövőre szeretnék magyar-töri tanári osztatlanra menni, mi történik az alkalmassági vizsgán?

Figyelt kérdés

Főként tapasztalatok érdekelnek, elsősorban az SZTE-ről, de máshonnan is. Tananyaggal kapcsolatos kérdések vannak, vagy inkább motivációs elbeszélgetés? Mi alapján értékelnek? Ki az, akinek nem sikerülhet?

Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon hálás lennék értük. :)

2016. máj. 20. 13:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát, nem személyes tapasztalat, de a barátnőmre tudok hivatkozni, igaz, ő magyar-angol szakra jelentkezett és az ELTE-re, de gondolom annyira nem lehet eltérő máshol sem.

A tárgyi tudást nem mérik, inkább azt akarják felmérni, alkalmas vagy-e tanárnak. Töltetnek ki veled egy tesztet is, amibe olyan kérdések vannak, hogy pl. Egy dolgozatot iratsz az osztállyal és észreveszed, hogy néhány dolgozat megegyezik, tehát egymásról nézték. Mit teszel? Meg adod a lehetőséget, hogy mindenki, aki csalt újraírja, vagy mindenkinek egyest adsz (annak is, akiről másolták)?

Meg kell írni egy motivációs levelet is, ebből kérdezgetnek a beszélgetés elején.

Szóval a te személyedre kíváncsiak. Azt hiszem, a barátnőm az ELTE honlapján talált ilyen mintakérdéseket a pszchiológiai teszttel kapcsolatban, lehet, hogy az SZTE-nek a honlapján is vannak ilyenek.

2016. máj. 21. 16:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Az előző jól mondja,én is ELTE-n vagyok angol-magyaros és motivációs levél van amit előtte már el kell küldeni, illetve az elbeszélgetésen tulajdonképp az alapján beszélgetnek veled. Illetve van egy másik feladat: vagy egy szituációs gyakorlat (pl. a tárgyadból jó egy gyerek, de mégsem akar versenyre menni, mit csinálsz ilyen helyzetben), vagy választhatsz olyat is, hogy egy általad választott könyvben a pedagógia megjelenéséről beszélsz, ehhez vannak ajánlott könyvek. Nem nagy gáz, és kb. mindenkit átengednek, nyugi. Én hadarok, igaz nem annyira zavaróan, de vizsgaszituációban rosszabb. Megjegyezték kedvesen hogy "kicsi túl dinamikus vagyok", de mosolyogtak és átengedtek :) Viszont nálunk volt aki órákat várt az alkalmasságira hogy beszólítsák, szóval kaját majd vigyél magaddal :)
2016. máj. 21. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!