Mi a teendő ilyenkor? (alkalmassági vizsgával kapcsolatos)
Jelentkeztem magyar és média tanárnak első helyen, második helyen pedig magyar és történelem tanárnak. Mindkettőre kell alkalmassági
Most néztem, hogy a médiára valamilyen gyakorlati vizsga is kell. Valaki meg tudja mondani, hogy ez miből fog állni? Nem igazán tanultam médiát, úgyhogy megijedtem.
Ha sorrendet változtatok (1: magyar-töri, 2: magyar-média), akkor is kell a gyakorlati alkalmassági médiára?
Az alkalmassági májusban van, amikor a sorrendet lehet változtatni. Ha sorrendet változtatok, melyik alkalmassági kell?
Minden szakra, amit megjelöltél és alkalmassági kell, meg kell csinálnod.
Sorrendváltoztatásnál is kell, hiszen ha nem kerülsz be az első helyen jelölt szakra, akkor képbe jön a média... miért lennél előnyben azokhoz képest, akik első helyen jelölték?
CSak akkor elég egy alkalmassági, ha ugyanazt a szakot jelölted több intézményben (pl tanítóképzéshez elég egy helyen, és a többi intézmény elfogadja.
Egyébként őszintén örülök a választásodnak, nagyon kevés fiatal választja a tanárképzést, a magyar szak sem kedvenc már... sok sikert!
Tényleg, ez eszembe se jutott a helyváltoztatással kapcsolatban. Csak az, hogy hirtelen már nem akarok médiára menni. Nagyon ijesztőnek tűnik így elsőre, nulla ismerettel a 2. hozzászóló által is belinkelt gyakorlati vizsga.
Valahogy vissza tudom vonni a magyar-média szakra való jelentkezést?
Egyébként köszönöm a bátorítást, a magyart mindenképpen megjelöltem volna, mert a kedvenc tantárgyam.
az összes válaszoló én voltam egy személyben, csak lassan bírtam infót keresni :PP
Nem kell visszavonnod, ha nem mész el a média gyakorlatira, egyszerűen az a jelentkezésed érvénytelenné válik, olyan, mintha ott sem lenne.
Ó, akkor köszönöm szépen a válaszokat. :)
Egyébként tanár vagy/leszel, hogy így segítesz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!