Milyen egyetem, milyen szakát ajánlanátok ilyen adottságokkal?
Szerintem nem igaz, hogy ráérsz. Tegyél le simán előrehozott érettségiket, stb, nem kell másokra hallgatnod egyáltalán! Nyelvekből érdemes nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgát letenned, így ha pl külföldre szeretnél menni tanulni, akkor nem fogsz emiatt lecsúszni. Vannak ilyen terveid?
Az csak jó, ha terhelhető vagy, mert az egyetemeken vannak ösztöndíjak (igazából több is, ha valóban kíváló vagy, akkor akár köztársasági ösztöndíj is van, Erasmus csereprogram, nagyon sokféle, egyetemi ösztöndíj szakátlag feletti).
Ha négy nyelvet beszélsz, akkor én valamiféle managernek tudnálak elképzelni (igazából már három nyelvvel is)
Lehetsz tolmács is, szinkrontolmács, de a közgazdászok is tudnak érvényesülni, ha ki tudsz tűnni a tömegből.
Egyetemet nem fogok ajánlani, mert nem akarom meghatározni a jövődet.
Szerintem sem korai a választás, én későn döntöttem el, hogy mi szeretnék lenni, ezért halasztanom kellett egy évet, ami elég sokat számít, ha nem 3 éves egyetemre akarsz menni. A nyelvek gyakorlatilag minden szakmát, hivatást értékessé tesznek, az garantált, ezért szerintem azoktól vonatkoztass el, és válassz valamit, ami a leginkább érdekel, legszívesebben csinálnád. A matek-töri valóban bármilyen gazdasági irányba jó, szerintem nézelődj az ilyen karok között, hogy melyiken mit tanulnak és azt hogyan használják a gyakorlatban (!), szerintem ez a legfontosabb. Lehet, hogy mondjuk nagyon érdekel a töri, de ha történelem szakra mennél, nagyon nehezen tudnál elhelyezkedni, valószínűleg inkább történelem tanárként, mint történészként, ami lehetséges, hogy nem igazán az, amiért szívesen küzdenél. (Random példa volt, no offence senkinek)
Gondold végig, hogy mit vársz a leendő munkádtól? Irodai? Utazós? Pörgős? Stb. Vizsgáld több szemszögből a kérdést. Nem muszáj a közgazdaságnál sem leragadni, még annyi időd van bármit megtanulni a felvételiig. Ha például végiggondolod, a történelem maradhat hobbi is, helyette matek mellé tanulsz mondjuk fizikát, és akármelyik mérnöki kar is szívesen vár, stb. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!