Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen adottságokkal kell...

Milyen adottságokkal kell rendelkeznem ahhoz, hogy a pszichológiában jártas lehessek?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül pszichológusként, inkább kutatóként szeretnék dolgozni ezen a türeleten, de gondolom itt is adottak bizonyos tulajdonságok, amelyekkel könnyebb sikeressé válni. Csak tájékozódni szeretnék, hogy nekem való lenne ez a tudomány... :)

Köszönöm a válaszokat előre is!

2014. jan. 19. 10:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a kutatás érdekel, még nyugodtan elmehetsz pszichológusnak, nem minden pszichológusnak van magánrendelése, van aki "csak" kutat vagy tanít, vagy épp alkalmazásban áll egy cégnél, iskolában, kórházban dolgozik stb.

Ha kutatni akarsz, akkor szerintem kitartásra, a monotonitás tűrésére van szükséged, meg hogy jó csapattárs legyél, alá tudj dolgozni másoknak.

2014. jan. 19. 11:47
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem, köszi :)

És ahhoz, hogy elvégezzem az egyetemet, milyen személyiségjegyek a legkedvezőbbek?(a magolással semmi problémám szerencsére, volt esélyem begyakorolni - elte ttk-s szakról szeretnék újra felvételizni)

Leginkább attól félek, hogy nem vagyok elég nyitott ehhez a pályához... :/

2014. jan. 19. 22:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Mindenkinek megvan erre az elmélete, sőt, egyesek azt is leírják, hogy melyik az a személyiségtípus az mbti szerint ami az echte pszichológus, szerintem ez inkább önmaguk megnyugtatására van.

Te a saját személyiségeddel találd meg az utat, hogy pszichológusként dolgozz. Nyilván nem árt, ha nyitott vagy és empatikus, ugyanakkor nem kell mindenkit szeretned vagy épp megmentened...sokan feltétlen türelmet várnak el még egy pszichológushallgatótól is, azonban ez abszurd.

Az első három év főként elmélet, műhelymunkák írása, belekóstolhatsz abba, hogy milyen kutatni. Ne aggódj ezen, kezdd el nyugodtan, a puding próbája az evés.

2014. jan. 19. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!