Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2 év alatt, felkészülés egyedül?

2 év alatt, felkészülés egyedül?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy hozta a sors hogy esti tagozaton folytatom 16 évesen a gimnáziumi éveim.Ami nem feltétlen baj,hiszen kutató és introvertált típus vagyok tanulás terén.Szeretek egyedül tanulni,kielemezni dolgokat és rájönni az összefüggésekre.

A nagy célom a pszichológia szak hogy kiéljem kutatási vágyam.Emelt bioszt és emelt magyart tervezek írni a siker érdekében amire egyedül szándékozom felkészülni.Már megvannak a témakörök,el is kezdtem kidolgozni illetve megnéztem az elmúlt évek feladatsorait..nem tartom olyan nehéznek ha kellőképp felkészülök.

A B terv pedig a jogász szak,így 3 emeltet kockáztatok meg.Tehát a törit is emelten akarom.A matekra is rágyúrok,mert az nem az erősségem de fontos a jó eredmény.

Angolból középszintűt teszek,de emellé szükséges a nyelvvizsga is..az is plusz pont,vagy hogyan működik ez?

Az estin a tanárok támogatnak de önállóan kell hogy felkészüljek.

3 emelt érettségire 2 év alatt lehetséges a felkészülés vagy túl naiv vagyok?

16/L

2016. máj. 14. 10:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező természettudományos érettségi, ezt nem tudom, honnan szedted.

A pontszámítási módszert pedig nem te választod ki, majd a rendszer számolja a pontjaidat azzal a változattal, amelyik számodra kedvezőbb.

2016. máj. 14. 12:08
 12/17 A kérdező kommentje:

Pedig közvetlen vagy közvetett módon de rá vagyok kötelezve egy természettudományos tárgyra ugyanis,kötelező a magyar,matek,töri,angol de ez csak 4 tárgy és kell egy 5-ik is ami lehet a fizika,biosz,kémia..

Tudom hogy nem én választok.

2016. máj. 14. 12:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A választható tárgy bármi lehet, amit tanulsz, nem kell természettudományosnak lennie. Lehet egy másik nyelv is akár, vagy informatika stb. Szóval ne csinálj úgy, mintha erre lennél kényszerülve.

És ez még mindig nem magyarázza azt, miért akarsz három tárgyból emeltezni. Attól, hogy érdekel mindegyik, még nem kell mindből emelt, az egyikből lehet, hogy jobban jársz, ha egy közel hibátlan középszintet csinálsz. Én így csináltam, minden érdekelt, mindenből jó voltam, de csak kettő emeltet tettem, a három másik középszinten 95% felett lett, így a nem duplázós módszer nagyon jó volt nekem.

2016. máj. 14. 12:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Nagyon nem vagy képben, gyerek, vagy hagytad magadat bepalizni! Ne keverd az érettségi tárgyat a középiskolai bizonyítványból vitt természettudományos tárggyal, aminek duplázás esetén semmi jelentősége.

Maradj a fenekeden, mert pillanatnyilag hiperaktív vagy, ne tegyél fölöslegesen 3 emeltet, a magyar és a töri mindkét választott szakhoz megfelel. A matek érettségi nem fontos, ha duplázol.

2016. máj. 14. 14:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Estin emelt magyar elég rizikós. Az első részre nyilván feltudsz könyvből készülni, de a szövegalkotásodat jó ha előtte egy tanár emntorálja, aki elmondja, hogy mikre kéne figyelned. Nem egyszerű, a javító tanár, ha rossz napja van elég keményen beleköthet és akár egy rosszul választott szó miatt kategóriát eshetsz.
2016. máj. 20. 13:10
 16/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Nem akarom elrontani a kedved, de ez így baromi sok lesz... Én is pszichológia szakra jelentkeztem idén és ahogy eddig számolom 465 pont körül lesz nekem (amivel remélhetőleg felvesznek idén támogatottra). Leírom, hogy én ezt hogy szedtem össze: közép magyar (eddig 93%), közép matek (87%), emelt töri (90%), közép angol (94%), közép olasz (94%). + olasz és angol középfokú nyelvvizsga. Azaz fölösleges három emelt... És mivel töriből emelteztem, még a jogot is beírhattam volna (Ennyi ponttal akár az is meglenne). Sok sikert!
2016. jún. 13. 15:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja és a középsulis jegyekből max pontot viszek (utolsó voltam)
2016. jún. 14. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!