Tényleg ennyire sz*r szakma ez a vendéglátás-felszolgáló dolog?
Szeptembertől szeretnék egy OKJ-s szakmát elkezdeni es a felszolgálóra esett a választás. A vendéglátás az,ami érdekel valamilyen szinten, a többihez képest. Nem tudom milyen szakma lenne az,amit nem unnék meg,ha azt dolgoznám egy életen át. Sok meló-kevés pénzért, ez az indok ismerősömtől, amiért nem éri meg ebben a szakmában elhelyezkedni. Vélemények? Miben érné meg?
20/L
Pincérnek születni kell. Én vendéglátós családból jöttem, vendéglátó suliba jártam és dolgoztam is a szakmában, de nem nekem való. Az alap, hogy felfogd, hogy nincs olyan, hogy szabad hétvége, ünnep, sokszor meg Karácsony se. A többi már csak utána jön... A megerőltető munka, a kevés pénz, a folyamatos fáradtság, az idióta emberek.
Édesapám mindezt nagyon jól viseli, imádja a munkáját. Én 2 hónapot bírtam ki benne, összeszorított fogakkal.
Számomra egyébként az volt a legfőbb oka, hogy megutáltam a dolgot, hogy nem bírom elviselni az embereket. Inkább elmentem informatika irányba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!