A pincérek milyen időbeosztásban dolgoznak?
Teljesen változó.
ha egy kávézóban leszel pincér, ami 8-kor nyit, akkor 8-tól dolgozol.
étterem kb 10-től.
a balatonon is 10-től kb éjfélig.
de jó, ha 4 órába be vannak jelentve, így hivatalosan a 4 órás minimálbért.
a többi feketén, zsebbe, meg borravaló. ez is mind változó.
Csak magyarország érdekel?
Skóciában dolgozom, egy hotelben.
A nővérem folyami hajón dolgozik, ő is pincér és én is.
Én a pincérkedést otthon kezdtem, Suli melett, 16 éves voltam, és egy közeli vendéglőben dolgoztam, esküvőn, rendezvényeken.
Egy esküvő délután 3-tól másnap reggel 10-11ig tartott, az előkészületek, és az utómunkák (poharat elmosni, evőeszközt eltörölni, visszateriteni az asztalokat). Megállás nélkül kellett menni, nem kicsit volt fárasztó, de igy visszagondolva megérte, mert a jövőm alapjait ott fektettem le :D 1 esküvőre kb 5000 ft-t kaptam (azért mondom kb-ra, mert Erdélyben élek, és nálunk RON-ban fizettek). Hamar alapember lettem, igy egy hétvégén 2 esküvőre is beraktak dolgozni, szóval péntek 3-tól szombat 10-ig, aztán szombat 3-tól vasárnap 10-ig.. ez ki is ütött rendesen :D
Utána egy fél éves pincér tréningem volt, egy 4 csillagos szállodában, de ott nem fizettek, és heti 2-3 napot kelett ott lennem, utáltam azt a helyet, de sok jó dolgot tanitott meg a köcsög pincér tanárom.. de ez nem változtat a tényen hogy utáltam :D De a CV-be viszont jól mutatott egy 4csillagos szálloda, fél évig..
Utána közvetitő által jöttem ki Skóciába. Fél éve vagyok itt, Shearings company, nem egy 5 csillagos hotel, elég alacsony standard van, ezért váltani is fogok, jelenleg a szerződésemre várok én is a hajóra.
Itt reggelit meg ebédet adunk a vendégeknek, akik általában együtt jönnek, 1 vagy 2 busszal(coach). Az áltag életkoruk bőven 60 fölött van, de mindig azt mondom, hogy sokkal jobb nagyothalló öregeket kiszolgálni, mint nagyképü fiatalokat(mert aki szállodában eszik az esetek 70%-ban azthiszi hogy Istenkirálycsászár).
Reggeli 7-től kezdődik, előkészületek megint, büféasztal, tejeket kirakni az asztalra, meg minden apróság, aztán fél 8-kor ajtónyitás, jönnek a vendégek. Fölvesszük a rendelést, Tea/KV, Toast, és a reggeli(Full English Breakfast: kolbász, bacon, bab, tojás, hashbrown - nem tudom a magyar nevét :D - meg egy paradicsom..), elötte pedig esznek müzlit vagy amit akarnak.. ha leléptek, asztal letakarit, vacsira megterit, és ennyi. A szerviz 2 óra, de 2,5 órát fizetnek az elő és utómunkákért.. néha többet dolgozunk, de azt már nem fizeti ki ez a kis szószoros értelmében "skót" cég.
Vacsora ugyan ez, fél 6-tól kezés, előkészületek, jönnek, rendelés felvétel(starter, maincourse, dessert), utána pedig a KV önkiszolgálósan müködik itt, ugyhogy azt mindenki elveszi magának. Elmentek->asztal letakarit, reggelire megterit. Ennyi :D
Órabérrel fizetnek, ami a minimált jelenti(21 fölött 6.5font/h, 21 alatt 5,13f/h) és egy nap 6,5 órát dolgozok. A szállás kaja 36font/hét-re biztositva van, igy elég szépen félretudok tenni. Jelenleg a managerünk betegszabin van, és a supervisort én szoktam helyettesiteni, amikor szabadnapos, azokon a napokon pedig 6,5 helyett 8 órát fizetnek.
Nővérem folyami hajon dolgozik, napi 12-14 órákat, szabadnap nélkül, és kb 2000Euro körül van a fizuja.
2 hónap után 2 hét fizetett szabadság, az utazását fizetik neki, kaja-szállás biztositva van.
Ha további kérdésed van irj nyugodtan :D
japp.. munkanapjaim változnak a vendégszámtól, van hogy 5/7 van hogy 6/7, de van hogy 7/7... :) ilyen ez a buisness
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!