Programtervező informatikus lehetetlen?
Szeged érdekel.
Azt pletykálják, hogy 5% ha elvégzi a szakot, és az embernek nincs maximum egy-két nap szabadideje egy nap, mert annyit kell tanulni. Tényleg ennyire vészes? Nem lehet, hogy az alacsony pontszám is közrejátszik abba, hogy ilyen sokan hullanak ki? Azt mondják, lehetetlen, tényleg nagyon okosnak kell lenni az elvégzéséhez. Szorgalom nem elég? Mármint, nem vagyok zseni, de inkább mint hülye. De nagyon félek a szaktól. A szorgalom, vagy a sütnivaló hiánya miatt esnek ki az emberek? Még lesz egy évem érettségiig, most 11.-es vagyok. Nagyon rá fogok mászni a programozásra iskolán kívül magántanárral + matekra. Egyáltalán megéri megjelölni, ha 'lehetetlen'? Mert ha egyetemre megyek, akkor szeretnék egy kicsit szórakozni is. Erről le kell mondanom?
17F
Az 5% az időben végzőkre vonatkozik, nem lehetetlen elvégezni, de ha nem érdekel a programozás semmiképpen ne gyere ide a későbbi fizetés miatt. Nagyon sok ismerősöm közül akik nagyon szeretik és ügyesek is azok is csúsztatnak (nem csinálnak meg 1-2 tárgyat, így tovább tart az egyetem és jogviszony) ami plussz lehetőségeket nyújt pl diákmunka keretein belül.
Tanulni azt tényleg sokat kell én úgy jöttem ide, hogy nem programoztam előtte picit sem igaz az első félévben meggyűlt a bajom a programozással, de sok gyakorlással vissza lehet hozni, ha esetleg emelt matek/infót csinálsz akkor első félévben kb unatkozni fogsz, ha meg infós suliban jártál akkor az első év is unatkozás :D
Azt, hogy lehetetlen mindig azok az emberek terjesztik, akik lusták voltak és ott hagyták a szakot. Szerintem egyetlen BsC-s szakon sem tanítanak olyat, amit nem lehetne egy átlagos képességű embernek kellő szorgalomal teljesítenie. Matekból 2-3 as voltam középiskolában érettségit jóra megírtam, de ezek a deriválás meg ilyenek teljesen kimaradtak, gyors a tempó és sokat kell készülnöd, ha még nem találkoztál ilyenekkel, de sok segítséget is nyújtanak (Pl Kalkulushoz videókat készített a régi előadó, amivel komolyan megajánlott jegyet lehet szerezni.) sokan tartanak diákbarát árakon különórákat is, ha esetleg nagyon nem értesz valamit tanár fogadó órájára is bemehetsz, tehát minden lehetőség adott csak rajtad múlik :D
Tényleg csak elszántság kérdése, nekem jelenleg most olyan félévem van, hogy hétvégékből körülbelül a délelőtt ha szabad(nem erre születtem nyilván de érdekel az infó), egyik barátomnak szinte a vérében van és tényleg nagyon jól megy neki a programozás be se jár és mindenből nagyon jól teljesít.:D
Összességében, ha érdekel nyugodtan vágj bele, nem annyira vészes, csak készülni kell.
Bele vágok! Nem a magas fizetés a döntő ok, amiért ezt a szakot választottam. Már kisiskolás koromban is átvettem a tanár helyét informatika órákon; igaz, ott nem is volt semmi kihívás. Most elkezdtem magamtól gyakorolgatni - inkább kísérletezgetek - és sokkal gyorsabban megy, mint a suliban.
Igaz, rettegek a szaktól, de végre valami ami kihívással kecsegtethet. A válaszok alapján, ha ügyesen osztom be az időmet, akkor egy napi kis iszogatás simán belefér hetente - persze, átlagban.
Kollégista szeretnék majd lenni, s gondolom ott is lesznek emberek akik tudnak segíteni ebben-abban.
Amúgy az komoly, hogy ha megvan az emelt matek és emelt infó, akkor 'unatkozni fogok az első félévben?
"Amúgy az komoly, hogy ha megvan az emelt matek és emelt infó, akkor 'unatkozni fogok az első félévben?" - Hááááááááát. Ez egy nagyon durván erős túlzás. Majdhogynem kamu az állítás. Az emelt infó szintjét olyan pár hét alatt leköröztük anno (hiszen érettségin csak ilyen felbeolvasás, kiírás, közben egy kis algoritmizálás van).
Meg persze volt pár ismerősöm, aki emelt matekkal jött, mégis bukták a tárgyakat.
Ráadásként nem csak alap programozási tételek és deriválás/integrálás van első félévben. Szóval szerintem erre ne alapozz.
Értékelhető tudásra értettem, nem arra, hogy átcsusszansz.
Én személy szerint se matek/infó-t nem csináltam emelten azokon láttam akik ezeket csinálták és tényleg készültek és normális iskolában jártak, hogy nem sok új dolgot tanultak és megnéztem az emelt infót érettségi progos részét, fájlbeolvasás van benne ami progalap tényleges hasznos részének a vége, utána már csak panírozás van körülbelül. ( itt a progalapos anyag, [link]
Kalkulusból első órán fg ábrázolás középmatek szinten, utána deriválás ami nem nehéz és utolsó 2 órán integrálás talán, ezek meg nem először látod életedben is simán teljesíthető, de még úgy ha életedben először láttál mert nincs nagy követelmény. ( [link] tananyag).
Diszkrét matematikából elején halmazok (középiskolai szinten unió meg ezek :D) mátrixok amik szintén nagyon könnyű anyag, csak a neve ijesztő. Ott van kettő anyagrész ami bonyolultabb leképezések és a relációk ( [link] itt a tananyag ehhez is).
Marad a Számítógép architektúrák (Szar) ahova valószínűleg úgy sem fogsz bejárni, cserébe sokat kell rá tanulni majd vizsgaidőszakban.
Meg talán van eu alapismeretek vagy valami hasonló hasznos tárgy amire nem jár be senki és legrosszabb esetben 3-ast kapsz belőle.
Ennyi volt a félév, neked lehet erős túlzás az én szemszögemből nem volt, de legalább tök véleményt is olvashat a kérdező :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!