Átjelentkezés egyik egyetemről egy másik egyetem másik szakára?
Nálunk még egyetemen belüli szakváltáshoz is újra be kellett adni a felvételi kérelmet...
Szerintem, ha más egyetem más szakára akarsz menni, akkor ugyanazt az utat kell bejárnod, mint aki gimiből felvételizik az egyetemre, ami azért kínos, mert már lejárt a jelentkezési határidő, így csak jövő (azaz 2011) szeptemberben tudsz kezdeni.
Az egyetemi átlagodat ekkor nem nézik (de a középiskolásat igen!), de a nyelvvizsgád beszámít. Nézz utána a felvi.hu -n, hogy hogyan zajlik a felvételi.
Amúgy ha a pontjaid alapján jogosult vagy az államilag támogatottra, akkor úgy kezded a tanulmányaidat, sőt mivel megelőzően költségtérítésesen voltál, így megmarad az összes államilag támogatott féléved.
Ha felvesznek az új egyetemre, akkor régebbi egyetemről talán el tudsz számoltatni 1-2 tárgyat, de ez attól függ, hogy mennyire hasonló a két szak. De ismétlem, a mostani egyetemi tanulmányaid nem jelentenek semmit sem a felvételi szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!