Előreláthatóan melyik mérnöki szak lesz keresett még 10-15 év múlva is? Villamos, -gépész, -energetikai vagy mechatronikai? Vagy milyen?
Még egy szavazat a villamosra.
Egy mechatronikai mérnök.
23F
Utolsó! (mechatronikai mérnök)
Kifejtenéd kicsit bővebben? Arra lennék kíváncsi,hogy miért inkább villanyra szavaztál ha mechatronikán tanulsz/végeztél? Elhelyezkedés,fizetés,vagy mi az oka?
Villamos és gépészmérnökre mindig lesz szükség, a másik 2 hibrid, de szerintem egyébként egyikkel se lősz mellé, egy műszaki mérnöki diplomával megnyílik a világ ha elég kreatív vagy, a munkanélküliség egyiket sem fenyegeti. De a leggyorsabb és legsokoldalúbb elhelyezkedés minden bizonnyal gépész és villamos diplomával várható. A másik kettő akkor ajánlatos ha már elég konkrét céljaid vannak.
Innentől már csak az a kérdés, hogy melyik érdekel a legjobban.
Úgy gondolom a villamosmérnöki eléggé keresett most is és valószínű a jövőben is az lesz. Nem elég, hogy az elektronikai és elektrotechnikai alapismereteket tudod de emellett a programozást is fogod tudni, mert a villamosnak elengedhetetlen én szerintem. Mérnökinfón jobban elmélyedsz a programozásban de ha az alapokat tudod (lásd villamoson) akkor akár továbbfejlesztheted magad, mert ha jól tudom minden önszorgalom kérdése.
Mindenesetre válaszd azt ami számodra jobban tetszik, menj el a nyíltnapokra, beszélj hallgatókkal a szakokról kapcsolatban. (a kémiát nem úszod meg, mindenhol van anyagtan/anyagismeret/kémia)
Egy gépész hallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!