Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Előreláthatóan melyik mérnöki...

Előreláthatóan melyik mérnöki szak lesz keresett még 10-15 év múlva is? Villamos, -gépész, -energetikai vagy mechatronikai? Vagy milyen?

Figyelt kérdés
2016. márc. 22. 17:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mindegyik fejlődik, mindegyik változik és mivel ahhoz, hogy valaki mérnök legyen kell egy bizonyos beállítottság (ergo nem elég beseggelni 5 szakkönyvet), ezért nagy eséllyel mérnökökre mindig szükség lesz. Elég megnézni, hogy most is több tízezer mérnökre lenne szükség Európában. 10-15 év alatt ez valószínűleg növekedni fog mint sem csökkenni.
2016. márc. 23. 00:56
 12/19 anonim ***** válasza:
*Ergo tényleg azt válaszd amelyik érdekel. Azt nem árt tudni, hogy rengeteg villamosmérnök ismerősöm mást sem csinál csak programozik, nem 1-2 inkább informatikusnak állt át, mert jobban megfizetik.
2016. márc. 23. 00:58
 13/19 A kérdező kommentje:
Igen,erről én is hallottam.Úgy tudom a Javasoknak megy a legjobban.
2016. márc. 23. 07:03
 14/19 anonim ***** válasza:

Még egy szavazat a villamosra.

Egy mechatronikai mérnök.

23F

2016. márc. 23. 19:02
 15/19 A kérdező kommentje:

Utolsó! (mechatronikai mérnök)

Kifejtenéd kicsit bővebben? Arra lennék kíváncsi,hogy miért inkább villanyra szavaztál ha mechatronikán tanulsz/végeztél? Elhelyezkedés,fizetés,vagy mi az oka?

2016. márc. 24. 07:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Villamos és gépészmérnökre mindig lesz szükség, a másik 2 hibrid, de szerintem egyébként egyikkel se lősz mellé, egy műszaki mérnöki diplomával megnyílik a világ ha elég kreatív vagy, a munkanélküliség egyiket sem fenyegeti. De a leggyorsabb és legsokoldalúbb elhelyezkedés minden bizonnyal gépész és villamos diplomával várható. A másik kettő akkor ajánlatos ha már elég konkrét céljaid vannak.

Innentől már csak az a kérdés, hogy melyik érdekel a legjobban.

2016. márc. 26. 04:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is a villamosra szavazok, mondom ezt szintén mechatronikásként.
2016. márc. 27. 17:26
 18/19 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk mondanám a mérnökinfót is,akkor villamos vagy mérnökinfó?
2016. márc. 27. 20:23
 19/19 Vodafonelive ***** válasza:
77%

Úgy gondolom a villamosmérnöki eléggé keresett most is és valószínű a jövőben is az lesz. Nem elég, hogy az elektronikai és elektrotechnikai alapismereteket tudod de emellett a programozást is fogod tudni, mert a villamosnak elengedhetetlen én szerintem. Mérnökinfón jobban elmélyedsz a programozásban de ha az alapokat tudod (lásd villamoson) akkor akár továbbfejlesztheted magad, mert ha jól tudom minden önszorgalom kérdése.

Mindenesetre válaszd azt ami számodra jobban tetszik, menj el a nyíltnapokra, beszélj hallgatókkal a szakokról kapcsolatban. (a kémiát nem úszod meg, mindenhol van anyagtan/anyagismeret/kémia)

Egy gépész hallgató.

2016. márc. 30. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!