Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van még manapság olyan, hogy...

Van még manapság olyan, hogy főiskolai oktatás? Vagy ahhoz hogy a diplomám érjen is valamit, min.5 évet kell tanuljak?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy programozó, weblapszerkesztő, vagy egyéb informatikai szakra szeretnék jelentkezni (ilyesmiből van előképzettségem 2 év technikusi gazdasági informatikából) de sajnos ezzel a végzettséggel elég keveset keresek, ezért szeretnék diplomát, hátha akkor többet kapnék...
2010. ápr. 1. 14:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kétszintű képzés van, BSc és MSc-diplomával. A BSc-t 6-8 félév után kapod meg (szakfüggő, neked 6 vagy 7 félév), utána mehetsz MSc-re, az egyentértékű a régi egyetemi diplomával. A BSc-t általában a főiskolaihoz szokták hasonlítani. Nézegesd a felvi.hu-t, ott "A" képzési szinttel jelölik ezeket a képzéseket. Mondjuk eltéveszteni sem lehet, mert mesterképzésre nem tudsz jelentkezni, hiszen nincs alapképzési diplomád, osztatlan informatikai szak pedig nem létezik.
2010. ápr. 1. 14:48
 2/5 A kérdező kommentje:
És a BSc (informatikai) diploma ér is valamit?
2010. ápr. 1. 15:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem, az előző válaszoló picit rosszul tudja, a BA-s vagy BSC-s diploma nagyjából a felsőfokú szakképesítés és a gyenge főiskolai szint között van. Olyan , hogy főiskolai oktatás ma már nincs. Vagy az előbb leírt van, vagy az egyetem.
2010. ápr. 1. 15:20
 4/5 anonim ***** válasza:

A BSC nem befejezett főiskolával egyenértékű (végig jártad de nem diplomáztál). Az MSC meg picivel felette van (van olyan szakma amiben ez számít és van amiben nem). Ezt egyébként a fősulis tanáraimtól tudom (hogy ezek ennyit érnek).

Én még a régi rendszerben kaptam diplomát ésakkor magyarázták, hogy ez a diploma kb egy MSC-t ér (mivel mérnöki), és akinek nem kell vmi egyedi képzés annak nem kell MSC-re mennie mert ugyanazt oktatják MSC-n mint a régi szakoktatásban (és egyébként láttam már a tanmenetet az MSCre és tökugyanaz mint amit én végeztem, az uccsó 2 évből lett az MSC, az első 2ből meg a BSC).

2010. ápr. 1. 18:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Így van bizonyos szakokból a régi típusú főiskolai diploma ér fel a mostani MA-val vagy MSC-vel. Ezek főleg a BTK-s, vagy tanári szakok.
2010. ápr. 6. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!