Egyetemisták! Pesten körülbelül havi mennyiből lehet kijönni, ha albérletben laksz, több lakótárssal?
Két albérletet fogyasztottam el az egyetem alatt, az egyikben ketten laktunk, és rezsivel együtt 35 ezret fizettünk fejenként. Ez egy nagyon pici lakás volt, ketten is szűkösen voltunk.
A másikban hárman laktunk, 29 ezer volt a lakbér fejenként, erre jött a rezsi, a legtöbb, amit fizettem 50 ezer volt, de ez télen volt és még nem volt rezsicsökkentés. A rezsicsökkentés után ez jelentősen kevesebb lett*, téli hónapokban is 40-45 ezer között.
De ezt a lakást jobban szerettem, jobb helyen is volt, és maga a lakás is nagyobb, szebb, jobban felszerelt volt, tehát nekem megérte többet fizetni érte.
*Eszem ágában nincs dicsérni a kormányt vagy egyáltalán politizálni, de ami tény az tény.
Hárman lakunk a lakásban, mindenkinek külön szobája van. Fixen 40 ezret fizetünk fejenként (ebben már a rezsi is benne van). Én emellett nagyon spórolosan élek, előre megtervezem, hogy mit fogok főzni, mikor hogyan vásárolok be, stb stb, + telefonszámla.
A minimum (ruházkodás, bulizás nélkül) 85 ezer havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!