Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lehet tanulni főiskolán,...

Mit lehet tanulni főiskolán, egyetemen, amihez annyira nem kell a matek, de el is lehet helyezkedni kezdőként?

Figyelt kérdés
Milyen munkákat adnak ezek az úgynevezett szakmák!?
2016. febr. 17. 10:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nehéz az egyetemen,fiőiskolán a matek? Milyen feladatok vannak ott kb ugyan az,mint középiskolában? Én úgy érzem a matekosat nem kéne eröltetni külön tanárnál sem szeretném tölteni a fél életemet..

Esetleg a médiában el lehet helyezkedni,de csak a hátterben és nem,mint tv-ben való szereplés?

2016. febr. 19. 09:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Gazdálkodási és menedzsmentet nehéz lenne levelezőn elvégezni?
2016. febr. 19. 09:27
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm kettes érettségivel ment oda, és négyes ötösöket szerez gazdmenen, az csak tévhit, hogy ezeken a szakokon komoly matek van, aki ilyet terjeszt róla, az vagy nem oda jár, vagy csak fényezni akarja magát. Azt meg, hogy sok matekra épülő tantárgy van, és sok számolós, az vicckategória. Annyit kell számolni a többi tárgynál, hogy 50 000 Ft-nak mennyi a 15%-a, és ezen kívül szinte csak összeadások. Matekba is csak integrálás, deriválás, függvényelemzés stb. van, de nagyon sok helyen, komoly egyetemeken is beletesznek a zh-ba olyan feladatot, amit előtte órán kidolgoztatok, és azt csinálod, és szabályok, definíciók, simán összehozható a kette, és a matek csak két féléves.
2016. febr. 19. 09:57
 14/16 anonim ***** válasza:

"Nehéz az egyetemen,fiőiskolán a matek? Milyen feladatok vannak ott kb ugyan az,mint középiskolában? Én úgy érzem a matekosat nem kéne eröltetni külön tanárnál sem szeretném tölteni a fél életemet.."

Főiskola már egy sincs Magyarországon, csak egyetem. Nehéz-e? Egyetem, szak és tanárfüggő. Gazdálkodás és menedzsmenten nem szórótárgy, de ott is lesz legalább 3-4 matekos tárgy.

"Esetleg a médiában el lehet helyezkedni,de csak a hátterben és nem,mint tv-ben való szereplés?"

Persze, lehetsz könyvelő az RTL-nél :D Amúgy erre kár alapozni, elég kicsi munkaerő piaci szempontból a szerepe... de te most mire gondolsz? Mint operatőr vagy szövegíró vagy mi?

2016. febr. 19. 10:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Amúgy van még főiskola Magyarországon, GDF, ZSKF, IBS stb.
2016. febr. 19. 12:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Névileg van, de gyakorlatilag nincs, mindkettő ugyan azt a képzést adja.
2016. febr. 19. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!