Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lehet tanulni főiskolán,...

Mit lehet tanulni főiskolán, egyetemen, amihez annyira nem kell a matek, de el is lehet helyezkedni kezdőként?

Figyelt kérdés
Milyen munkákat adnak ezek az úgynevezett szakmák!?
2016. febr. 17. 10:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
bölcsész vagy tanári
2016. febr. 17. 11:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező jelezte, hogy olyan szak, amivel elhelyezkedhet, vagyis a bölcsész kiesett. Sok szakon nincs matek, mégis jó, ilyen a jogász, igazságügyi igazgatási, közigazgatás-szervező, rendőrtiszti, és mivel azt kérdezted, hogy mihez nem kell annyira a matek, még idesorolnám az agrár szakokat, ott csak kicsi matek van. Ezek nagyjából.
2016. febr. 17. 15:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy az említett bölcsész nem egy szak, így elég sok mindent foglal magába.
2016. febr. 17. 15:56
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

- Nyelvszakok. Rengeteg olyan munka van (főleg a fővárosban), amihez elég JÓL tudni valamilyen idegennyelven. A sokat szidott anglisztika például jó lehet ilyen munkahelyekre, de ugyan úgy jó lehet ha németül vagy valamilyen más kicsit extrémebb nyelven tudsz (persze azért ne szuahéli legyen). Azt viszont megjegyezném, hogy sok ilyen munka szimpla adminisztratív tevékenység, hosszú távon baromi unalmas tud lenni, cserébe bitang jól fizet egy pályakezdőhöz képest.

- A gazdasági szakok egy része. Mindegyiken van legalább 4-5 matekos tárgy, de magasabb szintű tisztán matematikai tudás nem kell egy könyvelőnek meg pénzügyesnek sem. Nyilván ne pénzügyi matematikai elemző szakra menj, de egy gazdálkodás és menedzsmenten nem lesz gyilkos a matek. (Itt is megjegyezném, hogy elsősorban Bp-en könnyű elhelyezkedni és legalább egy középszintű angoltudás ide is kell).

- Egészségügyi szakok, orvos, fogorvos, ápoló, mentőtiszt, stb.

- Tanár, tanító.

Szubjektív gondolat: szerintem nagyon kevés az olyan szak vagy munkakör ahol tényleg aktív, naprakész, tisztán matematikai tudás kell a gyakorlatban. A programozóknál is orrba-szájba tolják a matematikát, de kódolás meg rendszer tervezés közben sem láttam még soha senkit egyenleteket oldani...

2016. febr. 17. 21:43
 5/16 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék úgymond elszállni,olyan értelemben,hogy valami különleges szakmám legyen vagy munkám,ami ritkaság. Én valami egyszerű(?!) irodaimunkát szeretnék, ami jól is fizet és nem lell a végletekig tanulni.

Orvos meg hasonlok nem akarok lenni.hozzám a személyiségemhez inkább valami elegáns,öltönyös munka illik, mondjuk egy HR vezető géle vagy ilyesmire gondoltam vagy ha nem is ilyen beosztással,de ehhezhasonlót szeretnék.

2016. febr. 17. 23:40
 6/16 anonim ***** válasza:
Hát egy HR vezető nem épp egy egyszerű irodai gyalog. De amúgy ezt nem is értem, irodában dolgozik a programozó is, a mérnök is, a jogász is, a gazdasági szakember is, de még az adatrögzítők meg a call centeresek is. Vagyis lényegében fingod sincs mit akarsz, nem érdekel semmi?
2016. febr. 18. 09:13
 7/16 anonim ***** válasza:

Biomérnök, agrármérnök, környezetmérnök, vadgazda mérnök, természetvédelmi mérnök, kertészmérnök, állattenyésztő mérnök, növénytermesztő mérnök

[link]

2016. febr. 18. 19:07
 8/16 anonim ***** válasza:

"Biomérnök, agrármérnök, környezetmérnök, vadgazda mérnök, természetvédelmi mérnök, kertészmérnök, állattenyésztő mérnök, növénytermesztő mérnök

[link]

Te elolvastad amúgy a kérdést? Belinkelsz féltucat mérnöki szakot, miközben az alapfelállás, hogy kerüljük a matekot.

2016. febr. 18. 23:00
 9/16 A kérdező kommentje:
Mert az ember biztos akkor érdeklődik,amikor nem érdekli semmi!
2016. febr. 18. 23:22
 10/16 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as, az alkalmazott ökológiai jellegű mérnöki szakokon (agrár, környezet, bio), amiket ajánlottam egészen minimális matek van, max 1 félév és az is meglehetősen light-os.
2016. febr. 18. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!