BME vs Corvinus? Diploma?
Egyre több helyről hallom, hogy a BME gazdaságtudományi kara túl fiatal, nem olyan jó aaz oktatás stb, míg a Corvinus nagy múlttal rendelkezik és a végzett hallgatókat kiajánlják, kezdőként akár 3-400ezret is keresnek. A BME-n pedig mindez max. csak sok megfelelő kapcsolattal lehetséges.
Kérdésem a következő: Ha a BME-n végzem el az alapképzést, majd mesterre a Corvinusra megyek, gyakorlatilag akkor ott is végzek... Így ajánlhatnak engem onnan cégekhez, munkahelyekhez? Nagy hátrány, ha csak a mesterképzést végeztem ott, az alapot máshol?
(A Corvinusra nem nagyon lenne meg a pontom, ha csak lentebb nem viszik a ponthatárt 5-10ponttal a fizetősön, de a BME-re 400 meglenne a most induló ösztöndíjas képzésre.)
Köszönöm előre is!
Mellesleg bocsánat, ha dupla, tripla betűk, elírások vannak a szövegben, telefonról írok és minden ok nélkül időnként megbolondul a billentyűzet.
rendszeresen van itt nagy vita a fórumon is, ahol a BME-sek és a Corvinusosok összekapnak.
de konkrétan az tudna erre válaszolni, aki mindkét egyetemen tanulta ugyanazt a szakot. olyan meg nem sok van:D
a BME valóban erősebb a mérnöki képzésben, míg a Corvinuson pl a biomérnök elég gyenge. fordítva is igaz, hogy a gazdaságtudományi dolgok a Corvinuson jobbak. DE ebben nem éles a különbség , teljesen megértem,hogy nem akarnál fizetősre menni a Corvinusra, amikor a BME-n bekerülnél államira..
szerintem ha a mestert végzed a Corvinuson, az alapot a BME-n, az teljesen korrekt. így ha majd a leendő munkáltatóid az önéletrajzodat nézik, mindkét nagy egyetem szerepel benne.:)
alapvetően mindkét egyetem jó ezen a téren. úgyhogy nagyon nem lőhetsz mellé.
"Elvileg a BME-n csak a pénzügy nem annyira jó"
Miből gondolod, hogy nem jó a pénzügy-számvitel a BME-n? :P 2015-ben indítottak először a BME-n PSZ szakot. A tanterv 80%-ban megegyezik a GM/NG szakkal, csak néhány tantárgy más + a specializációk.
'A tanterv 80%-ban megegyezik a GM/NG szakkal, csak néhány tantárgy más + a specializációk.'
és a GM pl alapból büfé mindenhol...
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Végül megjelöltem ilyen sorrendben: Corvinus, BME, Gazdasági Egyetem. Bár gondolkodom, hogy a BME-t és a Gazdasági Egyetemet megcseréljem...
Szerintetek ez a kettő közül melyik a jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!