Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Eltudtatok helyezkedni Bsc/Msc...

Eltudtatok helyezkedni Bsc/Msc közgáz diplomával, és ha igen, hogyan sikerült?

Figyelt kérdés

2016. febr. 2. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem vagy valakinek a valakije, aki jó helyen van, akkor szinte reménytelen. Magyarul van diplomád, de nem tudod használni, mert nincs hol. Nekem is van két diplomám, 8 év alatt semmire nem használtam. Dolgoztam Amerikába luxushajón 2 évig. Voltam 3 évet olajfúrón a tengeren, kertészetben 1 évet Dániában, 1 évet pihentem, még egyet most pihenek, aztán megyek újra az olajfúróra.
2016. febr. 3. 18:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez durva! Ezt nem mondod komolyan, milyen szakokon végeztél? Egyébként, ezekkel a munkahelyekkel, nem kereshetsz rosszul, más megy a gyárba 3műszakba, ahogyan én is tettem..
2016. febr. 3. 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Gazdasági agrármérnök (ez még 5 éves egyetemi képzés volt, nem a BSc+MSc kombó), és Gazdálkodás menedzsment.

Jól keresni jól keresek, de hajtani is kell érte. Amerikába pl első 3 hónapba nem voltam a fedélzeten, az alsó szinteken dolgoztam, aztán fokozatosan kerültem feljebb-feljebb. A borravaló több volt mint a fizetés (5-6 nap alatt megvolt az a borravaló, amennyi a fizetés), viszont amikor szabadnapos voltam, 20-22 órát aludtam egyhuzamban. Oljajfúrókon első pár nap volt a rossz, szokni kellett az időjárást, Florida-hoz képest 40-50 fok volt az eltérés minuszba, hónapokig nem voltam szárazföldön, de meglehetett szokni, jobban fizetett mint a hajó Florida-ban és viszonylag nyugisabb volt. Leg"light"-osabb Dánia volt, az első kettőhöz képest már semmi kihívás nem volt benne, ez az oka, hogy csak 1 évig csináltam.

2016. febr. 3. 19:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor te még régi motoros vagy, azt hittem a bolognaiban végeztél. Itthon meg van diplomás utcaseprő is pesten:D De ami a legfontosabb, hogy te jóformán e nélkül is világot láttál, és kerestél is. Személy szerint kambodzsában is el tudnék élni, mint itthon vegetálni, akár egy szaros diplomával.:) Jobb az életszínvonalad, mint itthon két kezemet tegyem össze egy állásért:D
2016. febr. 3. 20:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Még egy érdekesség, tavaly én is mentem(volna) hajóra dolgozni, úgy ahogy te! Aztán itt ragadtam egy állami cégnél.
2016. febr. 3. 20:46
 6/7 anonim ***** válasza:
48%
igen, a régi rendszerben, a második diplomám az már bolognais volt, ott gondolkoztam a mesterképzésen, de végülis nem mentem. Annyiból könnyű, hogy anyanyelvi szinten beszélek angolul, megértetem magam olaszul és portugálul, szóval nyelveket tudok.
2016. febr. 4. 12:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Az úgy nagy előny! Kösz a választ!
2016. febr. 4. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!