Ha először megyek főiskolára tanulni, levelező szakra, akkor az ingyenes?
12félév felhasználható államilag támogatott keretem van, igaz?
23/f
Előre is köszönöm a válaszokat!
Csak abban az esetben ha államilag támogatott helyre jelentkezel: ALA
Ha költségtérítéses képzésre jelentkezel (ALK) akkor mindenképp fizetned kell.
Mi számít neked piacképtelennek?
Felvi.hu szakkeresőjében 465 (!) olyan alapképzés van, ami levelező munkarendű, és állami ösztöndíjas. (Ez olyan sok, hogy nem is listázza nekem.) Szerinted ezek közül mind piacképtelen?
Egyébként sorolok neked pár olyan szakot, ami indul levelezőn, államin, és szerintem piacképes:
gazdaságinformatikus
programtervező informatikus
mérnökinformatikus
villamosmérnöki
gépészmérnöki
pénzügy és számvitel
...
Persze, nyilván ezek nem indulnak minden intézményben, és esetleg vannak olyan intézmények, amiknek a diplomája "nem ér annyit". De bizonyára találsz olyat, ami megfelel neked.
Megértem, de most őszintén, egy mérnökinformatikus képzést elvégeznél a kecskeméti főiskolán? :D
465találat ilyen nevesincs iskolákból.
Egyébként gazdasági téren ilyen szempontból a BGF, mérnökiből talán még az SZTE az országban. Köszönöm a válaszokat!
"mérnökinformatikus képzést elvégeznél a kecskeméti főiskolán"
Nos ha a másik opció az, hogy egy érettségivel vagy okj képzéssel kell állást vállanod akkor megéri bőven a kecskeméti főiskola is.
Ha az a másik opció, hogy a családi vállakozásban dolgozol, mert beleszülettél pl. egy kereskedő, vagy vendéglátó dinasztiába akkor nem éri meg.
Ezeket csak te tudhatod, hogy mire van lehetőséged.
Nem sehogy nem éri meg, időpazarlás, annyira nem ér semmit, az olyan felsőoktatási intézmények tipikus papírfecnik. Jó lehet mondani más nevesebb egyetemnél is gyakorlat nélkül semmit nem ér az egész, de azt általban elvégezni sem tudják.
De már találtam megoldást a problémámra. Köszönöm! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!